• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Šok na San Siru!

Milan - Sampdorija 0:1. "Tanka" postava domaćih, zvižduci navijača i poruka Kasanu: "Nezahvalniče!"

 SERIJA A: Šok na San Siru!  Izvor: MONDO

Kako su "poslovali" tokom ljetnjeg prelaznog roka, možda rezultat 0:1 na debiju u sezoni 2012/13, na svom terenu, protiv povratnika u Seriju A, i nije iznenađenje.

U meču prvog kola kalča: Milan - Sampdorija 0:1 (0:0)!

Tim koji se vratio u elitu, poslije sezone provedene u Seriji B, a uz to prvenstvo počeo sa "minus 1" u bodovima zbog učešća u namještanju utakmica, nanio je poraz velikom Milanu na San Siru, koji je "pucao" od negativne energije.

Odmah poslije odluke Silvija Berluskonija da proda dvojicu najboljih igrača u Pari Sen Žermen, Tijaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića, a sve poslije sezone u kojoj su se oprostili Klarens Sedorf, Alesandro Nesta, Filipo Inzagi i Đenaro Gatuzo, najvatreniji navijači Milana poručili su da je klub "umro".

Potom, Berluskoni se odrekao i Antonija Kasana, koji je poslat u Inter u zamjenu i doplatu za Đampaola Pacinija, a sve je postalo još gore po "rosonere" poslije prvih 90 minuta u sezoni u kojoj će Juventus braniti titulu. Igračima Milana zvižduci, a Kasanu veliki transparent na tribinama: "INGRATE", odnosno "NEZAHVALNIČE".

Sampdorija Ćira Ferare, koja je posljednja tri puta na San Siru gubila sa po 3:0, bila je bolji rival u prvih 45 minuta, kada je već bilo jasno da tim Masimilijana Alegrija nema elan, želju i raznovrsnost za pobjedu. Kruna hrabre igre sa Doriju stigla je u 59. minutu, kada je defanzivac Andrea Kosta bio najviši u kaznenom prostoru i glavom savladao Kristijana Abijatija.

Bez pomenutih igrača koji više nisu u klubu, a među njima je i Mark van Bomel, Alegri ovog puta nije mogao da računa ni na Alešandre Pata, Ignasija Abatea i Masima Ambrosinija, dok je novajlija Pacini počeo na klupi. Ni njegov ulazak nije donio promenu u igri.

Sve što je "Dijavolo" uspio da uradi do kraja utakmice je uzdrmana prečka od strane Kevina Prinsa Botenga u nadoknadi vremena. Potom je probao i Matju Flamini, ali je Danijele Gastaldelo izbio loptu sa gol crte i Sampdorija je proslavila prvu pobjedu nad Milanom u gostima od 2008. godine kada je bilo 1:2.

Sudeći prema startnoj postavi Milana ove večeri, teško da će ovaj slavni klub moći da igra u skladu sa teško stečenim renomeom: Abijati - De Skiljio, Bonera, Jepes, Antonini - Flamini - Montolivo, Noćerino, Boateng, El Šaravi - Robinjo.

REZULTATI I PAROVI 1. KOLA:

Milan - Sampdorija 0:1 (0:0)
/Kosta 59/

Od 20.45:

Atalanta - Lacio
Kjevo - Bolonja
Đenova - Kaljari
Palermo - Napoli
Peskara - Inter
Roma - Katanija
Sijena - Torino

U subotu:

Fiorentina - Udineze 2:1 (0:1)
/Jovetić 68, 90+1 - Majkosuel 28/

Juventus - Parma 2:0 (0:0)
/Lihtštajner 55, Pirlo 58/

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC