• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Aksentijević odlazi

Trener Partizana Vladimir Vermezović potvrdio je da desni bek Nikola Aksentijević odlazi iz kluba. "Ne možemo da pariramo ponudama sa Zapada".

 Vermezović: Aksentijević odlazi Izvor: MONDO

Ružna realnost fudbalskih klubova u Srbiji je da žive od prodaje igrača. Partizan, iako finansijski najstabilniji od svih, takođe mora to da radi da bi preživio.

Problem je u tome što crno-bijeli ne mogu da zadrže mlade, talentovane igrače, koji bi trebalo da čine okosnicu tima na duži period.

Mladi reprezentativac Srbije, desni bek Nikola Aksentijević posljednji je u nizu mladih igrača koji napušta crno-bijele i odlazi u holandski Vitese. To je potvrdio trener crno-bijelih Vladimir Vermezović u današnjem razgovoru sa novinarima.

"Aksentijević nije tu, jer je otputovao u Holandiju na finalizaciju dogovora sa Viteseom. Vratiće se i najvjerovatnije će biti u konkurenciji za utakmicu protiv Tromsa", rekao je Vermezović.

On je govorio o tome da Partizan, u sadašnjoj ekonomskoj situaciji, ne može da se nosi sa bogatijim klubovima.

"Poznato je naše opredjeljenje da izbacujemo igrače iz naše škole. Međutim, i biznismeni sa Zapada žele da kupe mladog igrača da bi potom napravili još dva, tri ugovora sa njim. To su neka pravila koja ne možemo da ispratimo. Na žalost, tako je-kako je, moramo da se odričemo nekih igrača da bismo preživjeli. Bože moj, trudićemo se da što prije izađemo iz ove situacije. Činjenica je da nismo imali ponuda za starije igrače, koji bi trebalo prvi da odu, a da ovi mladi ostanu još tri, četiri godine...Ali, tako je, kako je, nema kukanja", rekao je Vermezović i dodao:

"Imamo još 30-ak igrača u klubu, zaposlene...moramo od nečega da živimo. Mi nemamo donacije sa starne, ne možemo da živimo od tv prava i gledalaca, možemo da živimo jedino od prodaje igrača, na žalost. Svi traže naše mlade igrače i to je tako...Što nas ne ubije samo će nas ojačati".

Trener Partizana je potvrdio pisanje MONDA o tome da su crno-bijeli zainteresovani za Bugarina Valerija Božinova.

"Imam svoju listu pojačanja, koja odavno stoje u klubu, ali vidjećemo šta će se desiti. Jedino konkretno znam za ponudu za Valerija Božinova, koji je po meni odličan igrač sa velikom karijerom. Međutim, realnija je varijanta da sačekamo Marka Šćepovića, koji bi uskoro trebalo da se vrati na teren. Priča sa Božinovim je na 'dugom štapu'. Istina je i da smo dobili ponudu za Sretena Sretenovića, koga ne znam. Moraću lično da se uvjerim u njegove kvalitete. Nama treba igrač koji može odmah da igra, a ne da ga priprema u narednih mjesec, dva", rekao je Vermezović.

Jedna od tema razgovora bio je i nestašni (blaga riječ) Mohamed Zabija, koji je ponašanjem sam sebe izbacio iz tima. Zabija se posredstvom medija pokajao, rekao da zna da je pogriješio i da će prihvatiti svaku odluku kluba.

Vermezović kaže da su agenti libijskog fudbalera bili na razgovoru u Partizanu.

"Oni su korektni ljudi, vidjećemo šta će se dešavati sa njim. Počeo je da trenira, obećao je da više neće praviti nikakve probleme. Ja nisam zlopamtilo i nemam problem sa sujetom. Vidjećemo, možda i bude u kombinaciji za utakmicu. Igrači moraju da treniraju, to je njihov jedini posao. Bez treninga ne može da se igra. Moraju da se poštuju pravila ponašanja, da se poštuju kolege. Partizan nema zvijezda, ima ikonu Sašu Ilića, a ovo ostalo...nema igrača bez koga Partizan ne može ".

Pred početak prvenstvenog meča protiv Jagodine u nedjelju uveče, sa tribina su se čuli povici proiv Vermezovića i uprave.

O tome trener Partizana kaže:

"Lagao bih kada bih rekao da mi je svejedno, ali to je moj posao. Davno sam prestao da gajim iluzije da moram svima da se dopadnem, uvijek ima onih za i protiv. Razumijem ljude kad su nezadovoljni, ali malo je indikativno da me sa zapada prozivaju pojedinci, koji dobijaju besplatne karte od kluba.Ta količina uvreda, ta mržnja ja to ne mogu da razumijem, to već nije normalno".

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC