• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević: Nisam nezadovoljan

Uprkos porazu u Mostaru, trećem uzastopnom u prvenstvu Bosne i Hercegovine, trener Borca nije nezadovoljan igrom svojih izabranika.

 Starčević: Nisam nezadovoljan Izvor: MONDO

Poslije startne pobjede nad Zvijezdom (3:1), Banjalučani su poraženi u naredne tri utakmice - nezasluženo od Željezničara (1:0), a više nego zasluženo na Gradskom stadionu od otkrovenja dosadašnjeg dijela Premijer lige BiH, Slavije iz Istočnog Sarajeva (1:2).

Posljednji, treći uzastopni poraz dogodio se u nedjelju u četvrtom kolu od Zrinjskog u Mostaru - 1:0.

Ponovo je Borac imao nekoliko dobrih šansi i ponovo je stara boljka isplivala na vidjelo - neefikasnost.

Uprkos svemu, trener Borca nije nezadovoljan.

"Nisam nezadovoljan kako smo odigrali. Drago mi je što su postojali uslovi za dobru fudbalsku predstavu te za nadigravanje sa domaćinom. Imali smo neke prilike, ali nismo uspjeli da poentiramo, dok je Zrinjski jednu svoju iskoristio i na kraju došao do zaslužene pobjede", rekao je Starčević za zvanični sajt kluba.

Poslije primljenog gola u 60. minutu koji je postigao napadač "plemića" Pero Stojkić, Banjalučani su zaigrali angažovanije, ali opet nije bilo realizacije.

"Nakon primljenog pogotka pokušali smo do izjednačenja da dođemo čak i promjenom formacije, ali na kraju ipak nismo uspjeli iako smo igru dobrim dijelom okrenuli na svoj mlin", podvukao je šef struke crveno-plavih.

Njegov kolega sa klupe Mostaraca Dragan Perić razumljivo je bio zadovoljan posebno jer njegov tim za vodećim trojcem iz Sarajeva, odnosno Istočnog Sarajeva, zaostaje samo bod.

"Prethodno sam najavio tešku utakmicu i to se obistinilo. Pratio sam posljednje igre Borca i mogu konstatovati da su i na Grbavici i u domaćem duelu sa Slavijom nezasluženo poraženi zbog čega sam upozoravao na oprez. Znao sam da možemo do pobjede samo u slučaju da svi igrači na terenu pruže svoj maksimum. To se na našu sreću na kraju i dogodilo. Borac je imao svoje periode, bili su opasni, ali mislim da smo više volje, želje i htijenja imali mi, što je meč okrenulo na kraju u našu korist", rekao je Perić.

Borac u narednom, petom kolu dočekuje bijeljinski Radnik, dok će Zrinjski putovati u Gradačac na megdan "fenjerašu" Zvijezdi.

(MONDO, foto: Bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC