• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pred Tromso: Vježbati prekide

Glavni zadatak Partizanove odbrane biće da ne ponovi greške iz prvog meča protiv Tromsa. Prekidi "ubili" crno-bijele, zato je jasno šta im je činiti.

  Partizan pred Tromso: Vježbati prekide  Izvor: MONDO

Partizan je primio tri gola protiv Tromsa u Norveškoj, sva tri poslije prekida. Jagodina je, takođe, napravila probleme Partizanovoj odbrani, a da je bio malo skoncetrisaniji Vukašin Tomić je poslije kornera mogao da zatrese mrežu crno-bijelih u prvenstvenom duelu u nedelju.

Jasno je, dakle, odakle prijeti opasnost Partizanu.

Štoper Ivan Ivanov jedini je koji visinom i iskustvom može da parira "soliterima" u norveškom timu. Uz njega, tu je i Miloš Ostojić, koji je tek počeo da trenira sa ekipom poslije povrede (moguće je da će biti u kombinaciji ako prođe sve testove). Aleksandar Miljković je više nego dobro ispunio zadatke u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Ali, ne smije se dopustiti situacija kao iz prvog duela kada su čak trojica igrača Tromsa bili sami kao duhovi u šesnaestercu, dok ih četvorica Partizana gledaju.

Trener Vladimir Vermezović vjeruje da će greške biti ispravljene, prije svega u defanzivi prilikom prekida za rivala.

"Tromso je fizički jača ekipa od nas. Napravili smo greške u branjenju prekida i svakako da moramo nešto da promijenimo u načinu kako smo to radili. Nadam se da će biti bolje. Ali, nije velika razlika u tom nekom takmičarskom dijelu, mi smo već odigrali sedma, osam utakmica. Moramo da se prilagodimo situaciji u kojoj smo, a znali smo da će biti ovako", rekao je Vermezović novinarima.

Partizan je protiv Jagodine u napadu imao jednog igrača od 35 godina (Saša Ilić) i trojicu od po 18 godina (Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Nikola Ninković).

"Navijači, možda, i nisu primijetili taj detalj, i bilo je malo i negodovanja, ali klinci moraju da stasavaju i mislim da su sasvim OK odradili posao. Moramo da budemo strpljivi, ne možemo da potrošimo tu djecu tek-tako", upozorava Vermezović.

U timu protiv Tromsa od prvog minuta treba očekivati Nemanju Tomića i Medu Kamaru, koji su igrali protiv Jagodine tek u drugom poluvremenu, jer je Vermezović svjesno htio da ih odmori.

"Oni su nezamjenljivi članovi naše postave", rekao je Vermezović i nastavio: "Za Norvežane već znam tim, možda imam samo jednu dilemu. Promjena će svakako biti zbog taktike i nekih drugih stvari, ne zato što je neko odigrao slabije, već ćemo napraviti drugu kombinaciju".

Partizan će protiv Tromsa igrati bez Stefana Babovića koji je otišao u Saragosu. Za očekivati je da se Nikola Aksentijević vrati iz Holandije, sa pregovora sa Viteseom, i on bi trebalo da odigra posljednji meč u crno-bijelom dresu.

Vermezović je vratio u tim Milana "Lolu" Smiljanića. To je dobra vijest, rekao je trener crno-bijelih i nastavio:

"On se vraća u naše društvo, jer se promijenio. Svi oni problemi koji su ga sprečavali da pokaže, neću da kažem nstali, ali nisu više toliko izraženi. Radi se o mladom momku i shvatio je da nije na dobrom putu. Žalosno bi bilo da momak od 25 godina sa takvim kvalitetima napusti fudbal. Mnogo toga mu se brzo dogodilo, malo je izgubio kompas. Nadam se da će Lola biti onaj stari Lola koga poznajem još od 1996. godine".

Vermezović apeluje na navijače Partizana da podrže tim i da negativnim povicima ne utiču na psihu igrača.

"Ovo je velika utakmica i verujem da tih povika sa tribina neće biti, jer je svima u interesu da Partizan uđe u Ligu Evrope. Imamo aktivan rezultat, treba nam dobrih 90 minuta i Partizan može da napravi taj iskorak u Evropi i u tom pravcu ćemo spremati igrače i strategiju za utakmicu", rekao je Vermezović i poručio igračima da će publika oprostiti sve osim letargičnosti.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC