• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAOK i Rapid pred "šut kartom" iz Evrope

Ako navijači grčkog i austrijskog tima ponove incidente i PAOK i Rapid biće izbačeni iz evropskih takmičenja u narednih pet godina.

 PAOK i Rapid pred "šut kartom" iz Evrope  Izvor: MONDO

Disciplinski organi Evropske fudbalske unije (UEFA) izrekli su visoke novčane kazne solunskom PAOK-u i bečkom Rapidu zbog nereda navijača dva tima tokom prve utakmice plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, prošlog četvrtka i zapretila im izbacivanjem iz evropkih takmičenja.

UEFA je kaznila PAOK odigravanjem tri domaće utakmice pod njenim okriljem pred praznim tribinama, kao i sa 150.000 evra. Za Rapid isto važi - tri naredne utakmice bez publike i 75.000 evra.

Uz to dobili su i uslovnu kaznu - biće odmah izbačeni iz evropskog takmičenja ako njihovi navijači ponove sličan incident u naredne tri godine, kao i iz sljedećeg evropskog takmičenja za koje se kvalifikuju u narednih pet godina.

PAOK se, između ostalog, tereti za propuste u organizaciji, nesportsko ponašanje navijača, invaziju na teren i upotrebu pirotehnike. Rapid se takođe tereti za nepropisno ponašanje publike i ubacivanje pirotehnike na teren.

Ova kazna se, međutim, neće primijeniti na revanš meč dve ekipe u Beču, koji će biti odigran u četvrtak (PAOK iz prvog meča ima prednost od 2:1).

Zato je bečka policija u punoj pripravnosti pred revanš meč, a organi reda ne strahuju samo od sukoba navijača Rapida i PAOK-a već i od dolaska navijača beogradskog Partizana, koji su u bratskim odnosima sa Grcima.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC