• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ne moramo, ali hoćemo!

"Rijetke su utakmice u istoriji Crvene zvezde u kojima nije bilo imperativa pobjede", kaže trener Janković pred put u Bordo.

 ZVEZDA: Ne moramo, ali hoćemo!  Izvor: MONDO

Često u istoriji Crvena zvezda igrala je velike evropske utakmice. Rijetko kada nije imala imperativ pobjede.

S obzriom na to da su se vremena promijenila, i to bitno, ukoliko u četvrtak uveče fudbaleri Crvene zvezde budu eliminisani iz plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope od Bordoa, retko ko će imati šta da im zamjeri.

Favoriti nisu.

Ali, prema riječima trenera Aleksandra Jankovića - plan za plasman u Ligu Evrope, poslije beogradskih 0:0, itekako imaju!

"Rijetke su utakmice u istoriji Crvene zvezde u kojima nije bilo imperativa pobjede. Još uoči prvog meča svi su nas prežalili, rijetki su oni koji su vjerovali u pozitivan rezultat na Marakani, ali nas ne interesuje mišljenje drugih i mirno idemo u Francusku. Ne prijetimo, ali želimo da uradimo isto ono što smo uradili u većem dijelu prvog meča", rekao je Janković na konferenciji za medije u utorak u podne i dodao:

"Čeka nas velika utakmica, koja motiviše svakog od nas i uvjeren sam da će svi igrači, pa i oni koji trenutno imaju lakše povrede, učiniti sve da je ne propuste. Bordo je svakako favorit ili blagi favorit, a mi smo manji autsajderi nego što smo bili uoči prvog meča. Oni su dodatno opasni na svom terenu, ali i mi smo pobjedom u Novom Pazaru podigli samopouzdanje i hladne glave očekujemo revanš".

Trener crveno-bijelih rekao je da je štoper Milan Jovanovć i dalje pod znakom pitanja zbog povrede, ali da se nada da će ipak zaigrati. Manjih problema sa povredama imaju i Darko Lazović, Luka Milunović, Marko Vešović i kapiten Nikola Mikić, dok će Luka Milivojević izostati zbog žutih kartona.

"U srijedu ćemo znati na koga možemo da računamo, ali je sigurno da će igrati samo fudbaleri koji su 100 odsto spremni. Kada je u pitanju taktika, postoji ideja i najvažnije je da na terenu igrači sprovode sve kao u prvom meču", zaključio je Janković.

Povratnik u tim Filip Kasalica, koji zbog žutih kartona nije igrao u prvom meču, istakao je da u Bordou očekuje izuzetno tešku utakmicu.

"Čeka nas jedna velika ekipa, odigraćemo požrtvovano i srcem. Nadam se pozitvnom rezultatu", rekao je Kasalica.

Na pitanje da li bi u slučaju da dođe do penala ponovo šutirao, iako je protiv Omonije promašio udarac sa 11 metara, Kasalica je rekao:

"Naravno da bih, ne postoji nijedan razlog da se plašim", završio je on. Utakmica između Bordoa i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.30 sati.

Crvena zvezda kroz istoriju imala je i uspjeha i posrtanja u mečevima sa francuskim timovima. U najdubljem pamćenju je pobjeda nad Olimpikom iz Marseja u finalu Kupa šampiona 1991. godine a u najsvježijem sjećanju debakl u dva meča sa Renom, prošle sezone, takođe u plej-of rundi za popunu grupa Lige Evrope.

U Beogradu je bilo 1:2, a u Renu 0:4.

U Ljutice Bogdana uvjereni su da se na stadionu "Šaban Delma" neće ponoviti ista priča i da će Zvezda odigrati ravnopravan meč sa Bordoom, pa šta bude... Uprkos prepotentnoj izjavi trenera francuskog tima Fransisa Žiloa pred prvi meč, kada je izjavio da se ne brine za prolaz dalje sve i da Bordo izgubi u Beogradu, utakmica sa Pari Sen Žermenom odigrana u nedjelju uveče govori suprotno.

Žilo je u tom meču odmarao nekolicinu standardnih prvotimaca uključujući i najboljeg napadača Joana Gufrana. Da je toliko siguran u prolaz dalje, ne bi li onda poslao Gufrana na duel sa najskupljim timom Francuske u Parizu, a nekog od rezervista poslao da "dovrši" posao protiv autsajdera iz Beograda...

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com, Beta/Branislav Božić/AV)

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Večiti Delija

Sazrelo je vreme da se prodje "jači" protivnik i konačno udje u grupnu fazu.Samo hrabro,pametno i strpljivo pa će i rezultat doći!Ti se dole bori a sever će da gori!AJMO PODRŠKA ZVEZDI.Pozdrav svim čitaocima od Večitog Delije iz okoline Srpca

Tomic Milivoje

Zvezda dobija utakmicu protiv bordoa

Tomic Milivoje

Zvezda moze dobiti ovu utakmicu ako izguai nema veze

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC