• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čapljić: Napašćemo Želju na Grbavici!

Trener Slavije Vlado Čapljić najavio je da će sokolovi napasti Željezničar na njegovom terenu u derbiju petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Čapljić: Napašćemo Želju na Grbavici! Izvor: MONDO

Za utakmicu koja u njemu budi posebne emocije, s obzirom na to da je najsjajnije trenutke igračke karijere proveo upravo u dresu "plavih", priprema se uobičajno.

Njegov tim postao je hit nove sezone, jer sa tri pobjede i remijem dijeli vrh tabele sa Sarajevom i Željom.

Narednog vikenda nada se da može do novog podviga, ali samo uz disciplinovanu igru i bez velike euforije zbog prethodnih rezultata.

"Do sada smo odradili dobar posao, u vrhu smo, ali nas to sve ne smije zavaraiti. Sezona je tek počela. Nastojimo sakupljati bodove iz svake utakmice, do sada nam je to polazilo za rukom, a vjerujem da će slično biti i na 'Grbavici'", izjavio je Čapljić za "Nezavisne novine".

Iako su bodovno izjednačeni sa aktuelnim šampionom BiH, iz Slavije domaćinima ipak prepuštaju ulogu blagog favorita.

"Na 'Grbavici' ćemo pokušati iznenaditi. Daćemo sve do sebe da odigramo kvalitetno i predstavimo se u što boljem izdanju. To nikako ne znači da dolazimo sa 'bijelom zastavom'. Nećemo se sigurno braniti. Idemo igrati, parirati i pokušati ostvariri što bolji rezultat".

Na stadionu "Grbavica'', pored kojeg i danas živi, kaže da je uvijek poseban osjećaj igrati. Imao je priliku suprotstaviti se "plavima" i krajem prošle sezone, kada je minimalno poražen.

"Ovo je drugi put pa sam se sada i navikao. Nadam se da ćemo ovoga puta imati više sreće i uspjeha. Vjerujem da motiva neće nedostajati mojim igračima, jer je u pitanju derbi kola", zaključio je Čapljić.

Napadač Želje Eldin Adilović je priznao da je Slavija najopasniji protivnik u dosadašnjem dijelu sezone, ali vjeruje da bodovi ostaju na Grbavici.

(MONDO, foto: Press RS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC