• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Napraviću Dinamov mega-tim!

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama u svom elementu poslije novog plasmana u LŠ. "Od ovih para napraviću tim kakav nikad nije bio u Maksimiru!".

 Mamić: Napraviću Dinamov mega-tim! Izvor: MONDO

Dok Partizan i Crvena zvezda muku muče u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok oba, najveća srpska kluba, pokušavaju da sastave kraj sa krajem (u finansijskom smislu), a nekadašnji prvak Evrope čak duguje više desetina miliona evra, dotle se na oko 400 kilometara zapadno od Beograda - slavi.

Zagrebački Dinamo je opet u Ligi šampiona, opet će da zaradi dobre pare, a cio Balkan može ljubomorno da gleda u pravcu Zagreba. I da zavidi Zdravku Mamiću, prvom čovjeku Dinama.

Ako pitate najvatrenije navijače Dinama reći će vam da je Mamić zlo hrvatskog fudbala i zlo za Dinamo. Da je Mamić vulgaran ' jeste, da prijeti novinarima - prijeti. Da li je Mamić sve radio po zakonu? Pitanje je kojim se iz dana u dan bave u hrvatskoj fudbalskoj javnosti, ali čovjek i dalje obavlja jednu od najvažnijih funkciju u tamošnjem fudbalu. Dakle, dok i ako se ne sprovede zvanična istraga protiv njega (ako je uopšte i bude), Mamić je, bez dileme i konkurencije, najuspješniji poslovni čovjek u fudbalu na Balkanu.

Uz njega stoje poslovni i sportski rezultati. Poslovni se ogledaju u tome da je u doba krize ne samo sačuvao Dinamo, nego mu je uvećao profit, a prodaja igrača mu ide tako dobro da bi nedjeljno mogao da održava seminare predsjednicima drugih klubova iz regiona. Sprtski - osim što je neprokosnoven u hrvatskom fudbalu, Dinamo je drugu godinu zaredom u Ligi šampiona.

Istina, Dinamo je prošle sezone bio "topovsko meso", ali ne treba zanemariti odličnu zaradu od samog plasmana u Ligu šampiona.

Dvije pobjede nad Mariborom u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, vinule su Dinamo do novog učešća u elitnoj evropskoj ligi. A to znači novi, značajan prihod. Toliki da je euforični Mamić, poslije sinoćnjeg trijumfa u Sloveniji, izjavio:

"Sa novcem od Lige šampiona, u situaciji smo da na zimu stvorimo mega-tim! Najbolji koji je ikad bio u Maksimiru! Ali, sad idemo da uživamo u Ligi šampiona, sad više nemamo nikakvih imperativa".

Dinamo će od plasmana u LŠ zaraditi 11 miliona evra, bez tv prava i reklama.

On je hrvatskim medijima otkrio da je tokom revanš utakmice protiv Maribora pio tablete za smirenje, a onda se dodatno "otvorio":

"U noći velikog slavlja pozivam sve naše navijače da se ujedine, jer mi volimo i naše huligane, i divljake, svi nam oni trebaju! Želim da se u Ligi šampiona ujedine igrači, Čačić i publika. A onima koji traže moj odlazak opet najavljujem: doći će i taj dan kada ću otići iz Dinama, samo neka se strpe još malo, ja ću prepoznati taj trenutak. To će doći pod normalnim okolnostima i dogovorom. Mi želimo sve navijače. I huligane i divljake. 'Ajmo malo sada bez imeprativa. 'Ajmo da slavimo i uživamo. Nismo vas iznevjerili sedam godina, nećemo ni ovu osmu".

Mamić je poručio i da se Dinamo neće obrukati u Ligi šampiona, ali kaže da nema želja što se tiče žrijeba u četvrtak. Osim jedne.

"Naravno da bi Real bio najbolja priča, jer svi mi u Dinamo navijamo za Real, kao i većina Hrvata. Ali, ja zaista nemam nikakvih želja i ne želim da postavljam imperativ pred tim".

Da Dinamo nije prošao u Ligu šampiona, odnosno da je ispao od Ludogoreca, Mamić je imao spreman plan B.

"Jedna hrvatska banka već nam je bila odobrila kredit od sedam miliona evra zahvaljujući našem ugledu i dostignućima".

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC