• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na kraju svijeta...

Crno-bijele u Kazanju bodre Grobari, ali i navijači Sokola iz Saratova i, naravno, moskovskog CSKA.

 Na kraju svijeta...  Izvor: MONDO

Navijači Partizana su davno, kroz melodiju grupe "Rani mraz", poručili voljenom klubu da može da računa na njihovu odanost. Tako je već godinama i ništa nema čudnog u tome kada se Grobari pojave na utakmicama svog kluba, bez obzira na kom se meridijanu naše planete igrala.

Ali, kada pređete preko petsto kilometara sa željom da podržite slovensku braću - onda je takav gest u najmanju ruku za poštovanje.

Igora, mladića iz Saratova, sreli smo na dan utakmice ispred stadiona Rubina. U Kazanj je doputovao sam vozom, ali se unaprijed dogovorio sa još 20-ak navijača svog Sokola i Partizana da se sretnu u prestonici Tatarstana i podrškom s tribina pomognu srpskom šampionu u meču drugog kola Lige Evrope.

Uspjeli smo nekako da se sporazumijemo i da saznamo razlog njegovog dolaska u grad, koji je od Saratova udaljen kao Beograd od crnogorskog primorja.

Sve nam je bilo jasno kada je ničim izazvan zapjevao: "Gdje god ti da igraš tu su tvoji Hrobari..." Shvatili smo da je tekst naučio, ali su izgovori pojedinih reči pomalo problematični.


Novom prijatelju nesebično smo ponudili, jer smo mi ipak dan duže od njega u Kazanju, da mu pokažemo put do centra grada, gdje je i planirano da se nađu svi navijači koji će u četvrtak uveče bodriti Partizan.

Put dugačak oko kilometar i po bio je vrlo sadržajan. Na nagovor Igora ušli smo u trolejbus, ali smo vrlo brzo, iako se ruski navijač ubjeđivao sa kondukterkom, bili izbačeni iz vozila. Nastavili smo pješke i stigli do konačnog odredišta gdje smo u gužvi izgubili "simpatizera Partizana".

Kada smo stigli ispred hotela, gdje je već uveliko stajala grupa iz Beograda (prijatelji kluba i sponzori) naišli su navijači CSKA iz Moskve (sa kojima Partizan već godinama ima fantastičnu saradnju).

Uz povike "Partizan, Partizan" prišli su gostima iz Srbije i uz razmjenu navijačkih rekvizita poželjeli mnogo uspeha crno-bijelima protiv Rubina.

Fudbalski klub Partizan u četvrtak popodne organizovao je ručak za sve prijatelje kluba i predstavnike medija povodom 67. rođendana Sportskog društva.

Zanimljivo, i u restoranu "Traktir" tokom objedovanja pojavila se nova grupa navijača iz Moskve. Njih desetoro srdačno su se pozdravili sa nama, objasnivši nam da je tokom dana i večeri u Kazanj stiglo mnogo navijača CSKA i da će Partizan imati podršku sa tribina.

(izvještač MONDA iz Kazanja Vladimir Sukdolak, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC