• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević: Znao sam da ću doći u Radnički

"Znao sam da ću jednog dana biti trener u Radničkom, ali nisam očekivao da će to biti ovako brzo", izjavio novi trener fudbalera kragujevačke ekipe.

 Đurđević: Znao sam da ću doći u Radnički  Izvor: MONDO

Poslije 15 mjeseci, kragujevački Radnički i Slavenko Kuzeljević su se rastali. S obzirom na to da Radnički u prvih sedam kola nove sezone nije ostvario trijumf, bio je to očekivan epilog.

"Je l' možeš nešto da uradiš sa Radničkim?", upitali su novinari kragujevačkih medija novog trenera Radničkog Dejana "Švabu" Đurđevića na zvaničnoj promociji u neformalnom ćaskanju.

"Da vidimo, zato sam tu", odgovorio je novi šef stručnog štaba kragujevačkog tima.

"U fudbalu se dešavaju ovakve stvari, da jednoj ekipi u nekom trenutku ne ide i onda je logičan slijed poteza da dođe neki novi trener. Ja sam prvi put u ovakvoj ulozi, uvijek do sada sam na početku sezone počinjao posao. Ali, ovo je za mene veliki izazov. Znao sam da ću jednog dana biti trener u Radničkom, ali nisam očekivao da če to biti ovako brzo", rekao je Đurđević u oficijelnom dijelu konferencije.

On je prošle sezone vodio OFK Beograd da bi potom otišao u uzbekistanski Pahtakor, ali se vrlo brzo vratio u Srbiju.

Đurđević kaže da je upoznat sa igračkim kadrom i da je evidentirao pojedine uzroke dosadašnjih ne baš uspješnih rezultata.

"Nema mnogo vremena za priču, za dva dana već imamo utakmicu. Dobro je što slijedi pauza zbog obaveza reprezentacija, pa ću imati prilike da se upoznam sa ekipom. Zadovoljan sam ljudima u klubu, brzo smo se dogovorili, očekujem korektnu saradnju i sada je nama iz stručnog štaba i igračima da pokupamo da se trgnemo iz letargije. U ovom trenutku nema dalekosežnih ciljeva, prije svega je ideja da trgnemo ekipu", rekao je novi trener kragujevačkih "crvenih đavola".

Pozdravio je dosadašnjeg šefa stručnog štaba Radničkog Slavenka Kuzeljeviča, koji je prošle sezone napravio istorijski uspjeh sa ekipom i postavio temelje.

"Kuzeljević je uradio mnogo toga dobrog, ali eto, dešava se ponekad da se ne poklope sve kockice. Prošle sezone sam vodio OFK Beograd protiv Radničkog, kada je kragujevački tim igrao dobro. Imali su i sreće, ali sada im je sreća okrenula leđa. U svakom slučaju, Radnički ima dobar igrački potencijal i ne bih prihvatio da dođem u klub da nisam upoznat sa potencijalom tima. Na meni i stručnom štabu je da pokušam da sačuvamo ono što je dobro, a ono što nije bilo dobro da podignemo na viši nivo", rekao je Đurđević.

Prema njegovoj ocjeni, jedan od uzroka ovakih rezultata Radničkog je i neujednačena fizička priprema u timu.

"Ekipa nije bila kompaktna, odnosno nisu svi bili na istom fizičkom nivou. Ne kažem da se nije dobro radilo, ovu ekipu niko nije nadigrao, ali ima dosta igrača koji su kasnije priključeni pripremama i to je jedan od razloga ovakvih rezultata", konstatovao je novi trener Radničkog.

Poslije sedam kola, Radnički je na 13. mjestu sa pet bodova (pet remija i dva poraza). U nedelju, Radnički gostuje BSK-u u Borči.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC