• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Tužan rođendan crno-bijelih (VIDEO)

Rubin pobijedio Partizan 2:0, golovima u 44. i 47. minutu. Strijelci Karadeniz i Rjazancev. Inter savladao Nefči u Bakuu 3:1.

 LE: Tužan rođendan crno-bijelih (VIDEO) Izvor: MONDO

Nastavljena je tužna evropska priča Partizana. U posljednjih 16 utakmica na gostovanjima u grupnima fazama evropskih takmičenja, Partizan je izgubio 15. Prije osam godina, Partizan je osvojio bod u sjajnoj utakmici protiv Lacija uz Rimu (2:2).

Ovaj 15. poraz uslijedio je baš na dan kad nije trebalo, na 67. rođendan Sportskog društva, a samim tim i fudbalske sekcije. Rubin je ugasio svjećice na Partizanovoj torti!

Rubin - Partizan 2:0 (1:0), golovima Turčina Karadeniza u 44. i Rjazanceva u 47. minutu.

Šteta za Partizan i njegove mlade igrače, koji su u zimskim uslovima u Kazanju, mogli i bolje da prođu. Samo da je bilo malo više hrabrosti, agresivnosti, i naravno, umješnosti.

Nije strašan ovaj poraz Partizana, uopšte. Partizan ima vrlo mlad tim, sa samo nekolicinom iskusnih igrača. A ovi mlađi iskustva mogu da stiču jedino u ovakvim utakmicama. Zato jeste za pohvalu potez Vladimira Vermezovića da ovaj meč počnu petorica klinaca (Ostojić, Jojić, Ninković, Saša Marković i Lazar Marković).

Nije za pohvalu to što je Vermezović išao na bod. Fudbal je nemilosrdan sport u kojem se svaka greška skupo kažnjava, a poslije je teško ispraviti je.

Upravo to se desilo Partizanu. Igrao je srpski šampion vrlo dobro prvo poluvrijeme, organizovano, disciplinovano, nosio se sa snažnijom ruskom ekipom ravnopravno, ali je samo jedna ili jedna od rijetkih grešaka plaćena skupo, a na nju se nadovezala još jedna i ode sve u...

Osim u uvodnim minutima, kada je došao do Partizanovog gola, Rubin uopšte nije bio opasan. Tačnije, Partizan je "otupio" Rubinov napad, a crno-bijeli su pokušavali da nešto urade u napadu, prije svega udarcima iz daljine (Saša Marković i Nikola Ninković).

Ali, u posljednjem minutu prvog dijela pala je koncetracija odbrani crno-bijelih i jedna greška slijedila je drugu, do bolnog uboda. Najprije je Jojić pogriješio u napadu kada je bez ikakve potrebe faulirao golmana domaćih, koji je loptu već poslao u aut.

Potom je Rubin došao do gola Partizana, Eremenko je šutirao, Stojković odbio loptu, a Miljković krenuo da napada Karadeniza sa desne strane, tačnije otišao je iza gol-aut linije i okliznuo se(!?). Onda je Karadeniz krenuo u promenadu po šesnaestercu Partizana, niko ga nije izblokirao - 1:0.

Pogledajte prvi gol

Ako se za neki gol može reći da je primljen u nevrijeme (a kad je, inače, vrijeme?), onda je to gol u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, odbrana Partizana je ponovo poklekla. Dupli pas Eremenka i Rjazanceva izbacila je iz težišta sve igrače Partizana, a Rjazancev je hladnokrvno ubacio loptu u gol.

Pogledajte drugi gol

Tu je utakmica, praktično, završena, iako je imalo da se igra još 45 minuta (sa nadoknadom).

Partizan se nije obrukao, ali je mogao bolje, sa malo više krvi i žara. Navijači Partizana, pojačani navijačima CSKA, bili su glasni i zaslužili su da budu pohvaljeni.

Partizan je imao podršku u dalekom Kazanju. Osim grupe navijača crno-bijelih, srpskog šampiona podržaće i navijači moskovskog CSKA i niželigaša Sokola o čemu više možete da pročitate OVDJE.

Temperatura u Kazanju je, javio je izv.eštač MONDA Vladimir Sukdolak, tek nekoliko stepeni iznad nule.



TOK UTAKMICE:

- prvo poluvrijeme -

2. minut: Opasan napad Rubina, udarac Rondona tik pored stative Stojkovića.

4. minut: Nova gužva u šesnaestercu Partizana, ali je Miloš Jojić izbacio u polje.

9. minut: Partizan je uspio da se oslobodi treme i pritiska i počeo je da igra. Zamalo da prođe pas do Lazara Markovića, ali je bio ofsajd.

15. minut: Usamljen je Lazar Marković u napadu. Teško da će moći da se izbori sa stamenim štoperima Rubina, ali vidjećemo...Za sada, odbrana Partizana, osim onih uvodnih minuta, dobro obavlja posao. "Partizane, ole, ole, ole", čuje se sa tribina stadiona Rubina.

19. minut: Prvi korner na utakmici i to za Partizan. Malo je igrača Partizana u kaznenom prostoru domaćina. Centaršut Miljkovića, probao je glavom Saša Marković, ali je golman Rubina Sergej Rižikov uhvatio loptu.

20. minut: Udarac Ninkovića, po zemlji, Rižikov je odbranio.

22. minut: Prilično ravnopravna utakmica, Partizan igra sve bolje i sigurnije.

24. minut: Fenomenalna lopta Saše Ilića do Miljkovića, koji je bespotrebno usporio, umjesto da uleti u šesnaesterac. Ipak, izborio je korner.

25. minut: Udarac Saše Markovića sa oko 22 metra, snažno, ali metar, dva pored gola.

28. minut: Partizan igra vrlo organizovano i disciplinovano, taktički mudro, a prijeti iz brzih kontrakcija.

29. minut: Korner za Rubin, prvi na utakmici, skočio je neko od domaćih, tukao glavom, ali je Ivanov tijelom zaustavio loptu. Vermetović kao Murinjo - nešto zapisuje na papir.

30. minut: Odlična intervencija Vladimira Stojkovića. Bio je to opasan centaršut sa lijeve strane, ali je golman crno-bijelih odlično intervenisao.

31. minut: Novi udarac ka golu Rubina, Ninković je hrabro raspalio po lopti sa više od 25 metara, golman Rubina se malo namučio da zaustavi udarac.

35. minut: Još jedan pokušaj iz daljine ka golu Rubina. Ovaj put Medo Kamara. Neprecizno.

38. minut: Opasno je bilo pred golom Partizana. Ostojić je, najprije, glavom odbio loptu, ali na nogu Karadenizu, koji je jako šutirao, potom i Eremenko, ali su se crno-bijeli nekako iščupali.

41. minut: "Mitre, zagrijavaj se", povikao je Vermezović mladom napadaču Partizana. Aleksandar Mitrović je odmah ustao i krenuo da trčkara.

44. minut: 1.0 za Rubin! Karadeniz je postigao gol, poslije gluposti Partizanove odbrane. Najprije je Stojković odbio loptu, Karadeniz je došao do nje, okliznuo se Ostojić, igrač Rubina je sa boka krenuo u juriš ka centralnom dijelu šesnaesterca i raspalio. Neodbranjivo.

45. minut: Još jedna prilika za Rubin, Rondon je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Stojković odbranio.

***Inter vodi 3:0 protiv Nefčija u Bakuu.

- drugo poluvrijeme -

Počelo je drugo poluvrijeme. Šteta što je Partizan poklekao u finišu prvog dijela, jer je bio ravnopravan rival.

47. minut: Tek što je počelo drugo poluvrijeme Rubin je dao drugi gol. Odličan dupli pas Eremenka i Rjazanceva, koji je izbio sam pred Stojkovića i rutinski ga savladao.


50. minut. Zamalo 3:0! Odbrana Partizana kao da ne postoji, Kuzmin je šutirao, ali je Stojković izvadio stvar sjajnom odbranom.

55. minut: Slobodan udarac za Rubin sa oko 25 metara, ali Naćo u živi zid.

58. minut: Prilika za Partizan. Volkov se odlično ubacio u napad, došao je do lopte i centrirao, ali niko nije ispratio njegovu akciju. da jeste bio bi to siguran gol za Partizan.

61. minut; Vermezović u igru ubacuje "sidraša" Mitrovića umesto Ninkovića.

65. minut: Rubin se povukao, stao je na loptu, Partizan nešto pokušava, pokušava da organizuje akcije, ali je ruska ekipa em snažnija, em fizički spremnija.

69. minut: U tako uspavanoj igri, zamalo da Rubin zabiberi. Upućena je duga lopta ka Rjazancevu, ali je Stojković pravovremeno istrčao i nogom izbacio u polje.

73. minut: Partizan se, realno, predao. Jeste da igrači Partizana nešto pokušavaju, ali nisu uspjeli pošteno da dođu do gola Rubina, osim u jednom navratu. Vermezović je u igru konačno ubacio još jednog napadača, tačnije sada sa igra sa dvojicom klasičnih (ušao je Stefan Šćepović umjesto Saše Ilića), ali teško da će to nešto promijeniti u igri crno-bijelih.

79. minut: Sreća pa je Rjazancev oklijevao, a da nije, mogao je da šutira iz vrlo izgledne pozicije, bio je gotovo neometan na 16 metara.

80. minut: Ne prestaje podrška navijača Partizana u Kazanju. Oni su najbolji dio Partizana večeras.

85. minut: Još jedan pokušaj Kamare iz daljine, zamalo iznad prečke. Ovo je bilo najbolje što je Partizan uradio u drugih 45 minuta.

87. minut: Brza kontra rezervista Rubina, Kasajev je lijepo izbacio Karlosa Eduarda, ali je Brazilcu izgleda mnogo hladno, pa je šutirao mlako i traljavo.

90. minut: Sudijska nadoknada od 3 minuta...Čeka se kraj. Sljedeći meč Partizan opet igra u gostima, 25. oktobra protiv Intera u Milanu. Kraj meča.

SASTAVI:

RUBIN: Rižikov, Kuzmin, Navaš, Orbaiz, Markano, Rjazancev (od 82. minuta Karlos Eduardo), Eremenko, Boketi, Karadeniz (od 77. minuta Kasajev), Načo, Rondon (od 81. minuta Davidov).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Medo, Saša Marković, Jojić, Saša Ilić (od 74. minuta Stefan Šćepović), Ninković (od 61. minuta Mitrović), Lazar Marković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC