• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Utakmica 12, gostovanja devet!

"Zanimljive su te brojke, ali iskreno nisam razmišljao previše o tome iz prostog razloga što na to ne mogu da utičem", kaže za MONDO trener Zvezde.

 ZVEZDA: Utakmica 12, gostovanja devet! Izvor: MONDO

Malo zbog Guče, Cece i malobrojne policije u Ivanjici i okolini, malo zbog nenaklonjenog žrijeba u Kupu Srbije, a malo i zbog nepovoljnog rasporeda na startu Superlige, uz teško preživljeno gostovanje u Bordou, fudbaleri Crvene zvezde doživjeli su da za dva mjeseca odigraju samo tri utakmice u Ljutice Bogdana, a čak devet na strani!

Posljednje u nizu teških gostovanja za crveno-bijele zakazano je danas na žrijebu za osminu finala Kupa Srbije, kada je za protivnika izvučen Hajduk, u Kuli.

Ovo neugodno putovanje očekuje Zvezdu 24. oktobra, a tri dana kasnije, biće konačno završena ova nesvakidašnja turneja crveno-bijelih uzduž i poprijeko Srbije (pa malo i do Francuske), kada Janković bude poveo ekipu van grada, ovog puta na duel sa Donjim Sremom u Novom Sadu.

To znači da će u periodu između 26. avgusta, do 27. oktobra Zvezda odigrati 12 mečeva (devet u ligi, dvije u Kupi i jednu u Evropi) od čega devet na gostujućim stadionima, a već dva puta igralo se pred praznim tribinama.

Za sada, ekipa Aleksandra Jankovića sjajno se nosi sa čestim putovanjima autobusom. Iako ne uvijek ubjedljivo, Zvezda pobjeđuje i nalazi se u nizu od sedam pobjeda, od čega su četiri došle poslije vođstva protivničkog tima. Naredno teško gostovanje Beograđane čeka u nedjelju u Subotici, protiv Spartaka, u okviru 8. kola JSL.

Potom će za Jankovićev tim stići preko potrebna reprezentativna pauza, a kada se završe obaveze "orlova" i "orlića", a samim tim i velikog broja igrača Crvene zvezde, ekipu očekuje duel sa BSK Borčom na "Marakani" i novo putovanje u Kulu, Novi Sad...

"Vidim da ste izračunali, zanimljive su te brojke, ali iskreno nisam razmišljao previše o tome iz prostog razloga što na to ne mogu da utičem. Takva su pravila igre, neko drugi je to odredio i nemamo kud. Nikad utakmice nisam posmatrao u ciklusima i paketima, već sam samo pripremao prvu narednu. Jeste nezgodno u smislu gostovanja, putovanja, igranja na svaka tri dana, ali se trudim da u svemu tome razmišljam samo o cilju, a to je pobjeda u prvoj narednoj utakmici", kaže za MONDO trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Ako pričamo o njemu, Janković je u istom periodu pripremao ili će pripremati i voditi još četiri utakmice mlade reprezentacije Srbije. Završio je posao protiv Danske i Makedonije, a očekuju ga baraž mečevi za EP protiv Engleske.

Potrošnja energije je ogromna. Da li uspijevate da zadržite korak sa događajima koji se nižu?

"Ne želim da opterećujem javnost time, nju treba da zanima samo rezultat, a kako se ja dovijam da ga ostvarim to je stvar moje intime. U nekim trenucima moram da kalkulišem energijom igrača koje imam na raspolaganju, jer ne držim kompletnu sliku fizičkog stanja ekipe u rukama. Utakmice se nižu, prostora za trening i dalje nema. Radim analize krvi igrača kako bih u hodu vide kako se ko od njih osjeća", opisuje Janković i dodaje:

"Trudim se da prepoznam koji igrač je možda spreman da odigra 90 minuta, ali da ga sačuvam na klupi, kako bih mogao da promijenim ritam utakmice i eventualno prepoznam pad u igri protivnika, jer ne igramo samo mi svaka tri dana".

Taj "džoker" u Ivanjici je bio Darko Lazović, koji je prvi put ove sezone počeo sa klupe, a kada je Javor poveo 1:0, Janković ga je momentalno "skinuo", a Lazović mu vratio i promjenom ritma i divnim golom za sedmu uzastopnu pobjedu od kada je mladi trener preuzeo crveno-bijele krajem avgusta.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC