• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Poraz je poraz, moramo dalje

Trener Crvene zvezde ističe da Partizanova prednost od pet bodova nije prevelika. Priča o sopstvenim lošim stranama nije za javnost

 Janković: Poraz je poraz, moramo dalje  Izvor: MONDO

Bodovi su izgubljeni, uprava kluba je rekla svoje, Sudijska komisija FSS takođe.

Takmičenje se nastavlja, a Partizan na čelu tabele Jelen Superlige Srbije ima 30 bodova. Crvena zvezda je druga sa 25. Zaostatak crveno-bijelih nije mali, ali ni takav da je prvenstvo riješeno.

Zato Aleksandar Janković odbija da se tri dana poslije utakmice sa Jagodinom i dalje bavi suđenjem i nepostojećim penalom.

"To se dogodilo u subotu. Sve što smo imali da kažemo, rekli smo. Sljedeća utakmica je u nedelju. Imamo tri boda manje nego što smo planirali, ali idemo dalje", rekao je Janković poslije prepodnevnog treninga u utorak.

Da li će poraz ostaviti posljedice na igrače i ekipu?

"Prevazilazimo sve, to je fudbal. Kada nismo bili dovoljno dobri, kada smo zaslužili poraz, pogledali smo se u oči, pretrpjeli kritike i nastavili dalje. Ovaj poraz jeste drugačiji, ali ne menja ništa. Neki put pobijedite ovako ili onako, isto kao što izgubite ovako ili onako. Moramo da se podignemo što prije i da protiv OFK Beograda budemo bolji nego što smo bili".

Zvezda je protiv "ćurana" postigla gol i stvorila sijaset prilika između 45. i 60. minuta. Nije ih iskoristila, došlo je do pada na psihološkom (zbog penala), ali i na polju trčanja.

Kada će period takve terenske nadmoćnosti postati duži?

"Radimo na tome, ali nije jednostavno da u toku prvenstva stvaramo nivo energije, koji se gradi tokom priprema. Trudićemo se da podižemo nivo, da budemo maksimalni u svakoj utakmici i da od početka nametnemo ritam koji će da nam donese samopouzdanje".

Da li je poraz posljedica destabilizacije u glavama, ili slabosti u nogama?

"Šta god da je, mi o tome pričamo između sebe. Iznošenje konstatacija u javnost u ovom momentu, ne može da nam donese pobjedu protiv OFK Beograda, a ta pobjeda je jedino što nam je potrebno. Zatvorili smo se u sebe i izvukli određene zaključke, koje, naravno, nećemo iznositi".

Da li je Partizanova prednost suviše velika?

"Ne, nije".

Sada morate da pobijedite na Karaburmi?

"Nema tu velike filozofije. Mi svaku utakmicu igramo sa imperativom pobjede i to je nešto što nosimo od početka. Naravno da nije svejedno da li si u bodovnom plusu ili minusu, ali naša obaveza je da kroz dobru igru i rezultat protiv OFK Beograda spremno dočekamo finiš jesenjeg dijela prvenstva".

Upitan da li igrači možda mogu da upadnu u zamku razmišljanja o derbiju, više nego o sljedećoj utakmici, Janković je odgovorio da oni trenutno "najviše razmišljaju o sebi".

"Protiv Jagodine smo definitivno doživjeli nepravdu, u trenucima kada smo imali meč pod kontrolom. Međutim, mi kao tim i ja kao trener, nemamo pravo da analizu utakmice počinjemo od nekog drugog i bilo čega drugog. Imamo dosta naših stvari, kojima moramo da se zanimamo. Jednostavno, moramo da budemo bolji, da se posvetimo stvarima kojima se mi bavimo. Ovo drugo je van našeg domašaja".

Hoćete li uspjeti u tome?

"Uspjećemo. Naša ideja je da svaku utakmicu dobijemo. Nekad to može da bude uz lijepu igru, nekad ne. Ideja je da se pobjeđuje do zime, a onda da kroz pripremni period dođemo do pune stabilnosti na proljeće. Naše ambicije se ne mijenjaju".

Janković je dodao da se Milan Jovanović nalazi na terapijama i da "malo trčkara".

Aleksandar Pantić je van stroja, dok Mudrinski i Lazović mogu da treniraju. Kadu se polako vraća, ali mu "ne prijaju ovi teški tereni"

"Krpimo se...", kaže trener Crvene zvezde.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC