• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markec pred Inter: Tješiću ja Zanetija...

Lazar Marković želi da se iskupi za promašaje iz Milana, ali bi bio zadovoljan i sa 0:0 protiv Intera u Beogradu.

  Markec pred Inter: Tješiću ja Zanetija...  Izvor: MONDO

Lazar Marković je izašao sam ispred Handanovića... Velika prilika za Partizan, i... goooool! Crno-bijeli odnose sva tri boda iz Milana.

Zvuči dobro, ali nije istinito.

Doduše, početak jeste, ali kraj nije. Slovenac je odbranio udarac mladog fudbalera Partizana i u narednom napadu omogućio Interu da stigne do pobjede.

Marković zbog promašaja nije mogao da sakrije tugu. Suznih očiju jedva je skupio snage da nešto prozbori poslije meča.

"Tragičar sam! Razočarao sam veliki broj navijača. Pokušavam psihološki da se podignem, ali ne uspjevam", izjavio je igrač koji je igrom oduševio Italijane, a promašajem rastužio brojne navijače "parnog valjka".

Život je nastavio da teče, a Markec da trenira. Skoro dve nedelje od tog kobnog 89. minuta na Đuzepe Meaci, Marković više ne razmišlja propuštenom, fokusiran je na naredni meč - na sportsku osvetu Intera.

Da može da vrati vrijeme opet bi isto reagovao. Ne bi mijenjao izbor šuta u situaciji "jedan na jedan" sa Samirom Handanovićem.

"Mogao sam da riješim utakmicu i da osvojimo sva tri boda. Nisam, ali bih isto šutirao da se ponovi situacija", bez dvoumljenja priznaje Marković.

Izdanje crno-bijelih protiv "nerazura" bilo je jedno od boljih evropskih u posljednje vrijeme. Izostao je samo rezultat.

"U Milanu je bilo dobro, nadam se da ćemo ponoviti igru u Beogradu. Mislim da će nas ozbiljnije shvatiti, ali i pored toga očekujem povoljan rezultat".

A, to je?

"Iks", brzim odgovorom reagovao je mladi napadač.

Može neriješeno sa golovima?

"Ne mora, može i 0:0", nije se pokolebao Marković.

Znali su Italijani i pre gostovanja Partizana u Milanu da je Lazar Marković veliki talenat. Na "Meaci" ih je oduševio, a to nisu željeli da sakriju, već su danima pisali hvalospjeve na račun mladog igrača.

Pohvale su stigle sa svih strana, a Andrea Stramaćoni ga je nazvao najboljim mladim fudbalerom Evrope.

"Prijaju pohvale", skromno odgovara i dodaje:

"Pričali su o meni zato što smo odigrali dobro kao tim. Možda sam se ja malo više istakao, ali to je sve zasluga tima".

Nema sumnje da su u Interu poslije prve utakmice svjesni mogućnosti Partizana i da će u Beogradu drugačije postaviti stvari u odnosu na prvi meč. Da je pogriješio sa izborom igrača, Stramaćoni je to indirektno priznao izmjenama u prvom duelu kada je uveo iskusne - Havijera Zanetija i Dijega Milita. Nije isključeno i da Marković u Humskoj dobije "posebnu pratnju".

"Ne znam da li će promijeniti mog čuvara. Ja uvijek imam motiv, bilo da je Inter ili domaće prvenstvo, trudiću se da odigram što bolje i pomognem timu".

Ipak, Marković je priznao da mu je bilo lakše za igru dok se na terenu nije pojavio Zaneti.

"Zanet mi je teško pao, nije mi odgovarao".

Zabilježeno je da je legendarni Argentinac na kraju meča u Milanu tješio skoro duplo mlađeg Markovića.

"Ne znam šta mi je rekao, nisam ga razumio, a nisam imao ni snage da ga slušam. Samo sam mislio o promašaju, bio sam tužan i želio sam što prije u svlačionicu".

Možda ti budeš njega tješio poslije beogradskih 90 minuta?

"Ja se nadam da hoću", sa smješkom je odgovorio Marković.

Partizan ima priliku da Inter dočeka pred punim tribinama, ali broj prodatih ulaznica do utorka za duel sa "nerazurima" ne obećava.

"Ne znam zbog čega ima malo publike. Igramo dobro, imamo sjajne mlade igrače, potencijal... Nadam se da će protiv Intera konačno da dođe dosta navijača, ja ih pozivam da ispune tribine", ističe reprezentativac Srbije, koji sa tri boda protiv Italijana vidi šansu za crno-bijele u nastavku takmičenja u Ligi Evrope.

"Ako dobijemo u četvrtak, onda možemo svakog da pobijedimo i možemo da se nadamo prolasku u naredni krug", poručio je Lazar Marković.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC