• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković i trener i doktor

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković već neko vrijeme bavi se medicinom, koliko i taktičkom, fizičkom i mentalnom pripremom ekipe za utakmice.

  Janković i trener i doktor  Izvor: MONDO

Kako sezona odmiče, povrede su sve češći faktor prilikom sastavljanja tima, a malo će se u tom smislu - izgleda - promijeniti i pred jako, jako važnu utakmicu koju crveno-bijeli igraju za vikend, protiv gradskog rivala OFK Beograda.

U utorak, tri dana poslije bolnog poraza od Jagodine (1:2) na "Marakani", Janković na treninzima nije mogao drugi put zaredom da računa na standardnog štopera Milana Jovanovića kojeg muči povreda desnog lista noge.

Natanijel Asamoa i dalje se nalazi na ispitivanjima, koja će potrajati tokom cijele sedmice koja bi trebalo da utvrde zbog čega se osjeća malaksalo.

U punom tempu radi oporavljeni Darko Lazović, ali je ove nedelje Marko Vešović na kratko ispao iz uobičajenog tempa i u ponedjeljak propustio trening.

Poslije teške povrede koljena i operacije, Kadu Mendeš sve češće učestvuje u igri na dva gola na treningu, ali i dalje se primjetno (i planski) štedi, jer je povreda toliko ozbiljna da je prerano za njega da ulazi svom snagom u duele. Teško da će igrati takmičarski fudbal do proljeća.

Na kraju, ono što bi moglo u najvećoj mjeri da poremeti Jankovićeve planove do zimske pauze, je povreda Aleksandra Pantića. On je na utakmici sa Jagodinom povrijedio meniskus. Iako je isprva postojala bojazan da se radi o ligamentima koljena, stvar nije toliko ozbiljna, ali će Pantić po svemu sudeći propustiti sve utakmice do zimske pauze.

Nisu samo povrede ono što "muči" Jankovića, već i žuti kartoni. Sudija Dejan Dimitrijević podelio je šest opomena crveno-bijelima u meču sa Jagodinom, od čega su tri bile poslije prigovora. Ukoliko bude igrao, Jovanović će morati da bude veoma disciplinovan protiv OFK Beograda, kako ne bi zaradio kaznu za "vječiti derbi" 17. novembra protiv Partizana.

S obzirom na to da je Pantić povrijeđen, gubitak Jovanovića (da li zbog povrede ili kartona) bio bi dodatni veliki hendikep za Crvenu zvezdu, koja bi tada ostala na jednom štoperu "u formi", Nikoli Maksimoviću i dvojici koji su veoma, veoma malo igrali ove jeseni: Jovanu Krneti i Urošu Spajiću.

Zanimljivo, ovi problemi nisu "omekšali" treninge crveno-bijelih. U utorak prije podne bilo je nekoliko žustrih duela, a pomoć ljekara tokom igre na skraćenom terenu zatražili su Luka Milunović, Marko Mirić...

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC