• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Policija pucala da zaštiti građane i sebe"

Policija u Mostaru saopštila da je upotrebila vatreno oružje kako bi spriječila veće incidente poslije napada na navijače Čelika.

 "Policija pucala da zaštiti građane i sebe" Izvor: MONDO

Navijači Čelika napadnuti su u srijedu oko 18.30 časova u Mostaru na povratku sa kup utakmice njihovog kluba protiv Širokog koji je završen rezultatom 1:1.

Pretpostavlja se da su autobus kamenicama u mostarskom naselju Rodoč napali navijači Zrinjskog popularni Ultrasi, a teži incident spriječili su policajci koji su pucali u vazduh u znak upozorenja.
Portparol MUP-a HNK srećko Bošnjak naveo je da je do upotrebe vatrenog oružja došlo kada su navijači Čelika, koji su prethodno napadnuti kamenicama, istrčali iz autobusa i napali slučajnog prolaznika.

„Prilikom napada na autobus ukupno je razbijeno sedam bočnih stakala na autobusu sa lijeve i desne strane kao i prednje i zadnje vjetrobransko staklo autobusa. Istom prilikom lakše tjelesne povrede od udarca kamenom zadobila su dva navijača i nakon toga grupa navijača Čelika izašla je iz autobusa i napala vozilo marke mercedes koje se slučajno kretalo iza njih a kojim je upravljao Z.C. Tom prilikom udaraju ga metalnom šipkom i nanose mu tjelesne povrede u vidu podljeva u predjelu oka i glave. Taj napad policija je pokušala spriječiti, naredila je razlaz i prestanak napada. Međutim nakon što zapovijedi policijskih službenika nisu ispoštovane, policija je u zaštitu života građanina i zaštite vlastitih života bila prinuđena ispaliti nekoliko hitaca u zrak u cilju zastrašivanja i prestanka napada. Tada je napad prestao“, izjavio je za mostarski radio Studio88 portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Navijači Čelika su zatim prebačeni na drugu lokaciju pod pratnjom policije a nad svima je obavljena kriminalistička obrada.

„Trenutačno identifikujemo napadače na autobus sa navijačima Čelika i imamo podatke o osobi koja je nanijela povrede vozaču mercedesa. Mislim da ćemo određeni broj osoba procesuirati krivično a određeni prekršajno zbog svih ovih nemilih događanja“, istakao je Bošnjak.

Prema podacima policije, u napadu je učestvovalo od 30 do 40 osoba ali pravi broj znaće se naknadno.

Bošnjak je i prokomentarisao i navodno onemogućavanje rada novinarima pojedinih medija od strane policije.

„Novinari često prekoračuju svoja ovlaštenja. Ne poštuju zapovijedi ovlaštenih službenih osoba da ne ulaze u ograničenu zonu gdje se vrši uviđaj, gdje se čuvaju tragovi, gdje se vrše procesne radnje no budući da ne znam sve okolnosti ne bih komentirao te navode. Inače, novinarima je uvijek stalo da budu u centru, u žiži događanja a policajcima to smeta i nekada smo svjedoci da i policajci koji su na licu mjesta budu ne samo nepristojni nego i drski prema novinarima. To je na žalost činjenica ali to je opet predmet neke druge priče. Morali bi svakog pojedinačno podučiti kako se ponašati prema predstavnicima medija koji zaista moraju obaviti svoj posao i vrlo često su pod pritiskom svojih redakcija, urednika i onda tu dolazi do određenih sukobljavanja, iako nema potrebe za to“, smatra Bošnjak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC