• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Edin Džeko - bosanski fenomen"

Svjetski mediji u ponedjeljak pišu o reprezentativcu Bosne i Hercegovine kao "bosanskom fenomenu".

 "Edin Džeko - bosanski fenomen" Izvor: MONDO

Nakon što je u nedjeljnoj utakmici protiv Totenhema, napadač Mančester sitija
Edin Džeko ušao u igru s klupe i u posljednjim minutima postigao pogodak za pobjedu svog tima, najpoznatiji svjetski mediji danas o bosanskohercegovačkom reprezentativcu pišu kao o "bosanskom fenomenu", prenosi agencija "Anadolija".

Britanski BBC ističe kako su "Džekina tri pogotka protiv Fulama, Vest Bromviča i Totenhema donijeli pobjede Mančester Sitiju".

Trener Totenhema Andre Viljaš-Boaš u izjavi za BBC izrekao je mnogo pohvala na račun Džeke.

"Džeko je snažan igrač. On po ko zna koji put ulazi u igru u posljednjim minutima utakmice i na taj način je završava. To, po meni, zaslužuje svaki respekt. On je konstantno na klupi, ali onda ulazi i uništava timove na suprotnoj strani", izjavio je Portugalac.

"Independent" napominje da je bosansko-hercegovački napadač mogao ovoga ljeta napustiti Siti jer su ga tražili mnogo veliki klubovi, te dodaje:

"Siti je do sada osvojio devet bodova u Premijer ligi i to upravo golovima Džeke nakon što je ulazio s klupe. Time je povećao pritisak na trenera da ga uvodi u igru od prvog minuta".

"Dejli Mejl" navodi da je Edin Džeko "još jednom jasno pokazao koliko je važan i pouzdan igrač nakon što je ušao sa klupe i donio svom timu tri boda".

Kanadski "Bličer Riport" napominje da Džeko nije sretan da ga zovu "super zamjenom" i dodaje da bi Džeko "trebao da brine što nije najveća ili jedina zvijezda u nekom drugom timu, što bi se uskoro moglo i desiti".

Televizija iz indijskog Nju Delhija izvještava kako je "Džeko svojim pogotkom u posljednjim minutima utakmice protiv Totenhema ostavio svoj tim u utrci za Mančester junajtedom".

Australijski "Njuz" piše da je Edin Džeko ušao u igru u drugom poluvremenu i "inspirisao svoj tim protiv Totenhema te na kraju ostvario pobjedu rezultatom 2-1".

I pakistanski "Futbolita" piše o Džeki.

"Edin Džeko neće još dugo ostati u timu ako ga Roberto Manćini ne bude cijenio dovoljno. Ako su tačna određena saznanja, Bosanac bi u januaru mogao preseliti u Arsenal".

Poznati turski dnevnik "Herijet" piše kako je pogotkom u 87. minutu utakmice "napadač BiH Edin Džeko srušio snove Totenhemu".

The "Nacional", list iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u tekstu pod naslovom "Džeko nema zamjenu u Sitiju", navodi kako "Džeko vrlo rijetko počinje utakmice, ali sigurno zna kako da ih završi".

"Mančester siti bi mu trebao biti zahvalan na tome", zaključuje arapski list.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC