• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić u Sopotu, Antić u svlačionici

U danu kada se predsjednik Lukić oglasio pismenom ostavkom i ostao kod kuće, potpredsjednik Antić porazgovarao je sa Milijašem i Mikićem.

 Lukić u Sopotu, Antić u svlačionici  Izvor: MONDO

Potpredsjednik Crvene zvezde Aleksandar Antić, u danu kada se prvi čovjek kluba Vladan Lukić oglasio pismenom ostavkom i vratio u svoj dom u Sopotu, preuzeo je na sebe najveći dio odgovornosti i treći put za kratko vrijeme pojavio se pred ekipom.

U utorak poslije jutarnjeg treninga, po tmurnom i kišnom vremenu, kakva je i inače atmosfera u Ljutice Bogdana, Antić je sačekao da dio prisutnih fudbalera Crvene zvezde i kompletan stručni štab uđe u svlačionicu i onda ušao na kratak razgovor.

Nezvanično, Antić je ovog puta razgovarao samo sa kapitenom i zamjenikom, Nenadom Milijašem i Nikolom Mikićem i prenio im uvjerenje da se klub uprkos eroziji u vrhu neće rasuti na sitne komade, da će nastaviti normalno da funkcioniše i tokom izbornog procesa, kada će se u Ljutice Bogdana tražiti čovjek sa timom spasa.

Antić je dodao i da će ostatak Uprave, kojom će formalno rukovoditi v. d. predsjednika Svetozar Mijailović, aktuelni predsjednik Skupštine, uspijeti da obezbijedi i materijalnu i logističku podršku ekipi i stručnom štabu, konkretno da će igračima uskoro biti isplaćen dio dugovanja i potom organizovane adekvatne pripreme na zimu.

Od Milijaša i Mikića, Antić je zatražio da se kao najstariji i najiskusniji pobrinu da održe ekipu na okupu, da uliju povjerenje mlađima i da se drže svi zajedno pred najvažniju utakmicu u prvenstvu do sada, koju već u subotu na "Marakani" igraju protiv Partizana.

Milijaš i Mikić izašli su potom pred brojnu grupu novinara i prilično nevješto odbili da pričaju o sastanku sa Antićem, dok trenutno prvi operativac kluba, iako ne po zvaničnoj funkciji, nije želio ponovo da govori o situaciji u Zvezdi.

"Vjerujte, nije mi potrebna lična promocija u ovom trenutku, ja sam tu da pomognem klubu. Na njima je da se sada pokažu", pokazao je Antić u pravcu svlačionice i podigao pesnicu, prije nego što je ušao u auto.

Upravni odbor ima obavezu da nastavi sa rukovođenjem klubom u slučaju ostavke predsjednika, tako da se promjene u ovom tijelu ne mogu očekivati prije okončanja izbornog procesa, a on bi uskoro morao da bude zvanično započet. Antićevo angažovanje oko svlačionice pokazuje i svijest o tome da je, dok u Zvezdu ne stigne novo rukovodstvo, neophodno maksimalno ublažiti "štetu" na sportskom planu, koja je već načinjena sa tri poraza u pet kola i padom na osam bodova zaostatka za Partizanom.

Pred novinarima u utorak su se pojavili Milijaš, Mikić, kao i golman Boban Bajković i svi do jednog pobili su "teoriju" po kojoj ekipa u posljednje vrijeme loše igra zbog nagomilanih dugova, odnosno zbog nezadovoljstva podrškom Uprave.

Gotovo u glas, igrači su poručili da se "u Zvezdi ne igra za novac, nego za čast, slavu i obraz". Možda i posljednja prilika da se to dokaže navijačima biće u subotu u 19 časova.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC