• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titova Barsa kao Radomirov Real

Vicešampion Španije sjajnim startom sezone izjednačio rekord Madriđana sa početka takmičarske 1991/92.

 Titova Barsa kao Radomirov Real  Izvor: MONDO

Ekipa Tita Viljanove savladala je Levante u nedjelju uveče i potvrdila da je moćna kao Real Madrid dok ga je vodio Radomir Antić.

To joj je bila 12. pobjeda u 13 odigranih kola, čime je izjednačila rekord srpskog trenera, ostvaren na klupi Madriđana na početku sezone 1991/92.

Kao naslednik legendarnog Alfreda Di Stefana i sa Robertom Prosinečkom kupljenim od Crvene zvezde imao je isti početni skor na klupi "kraljevskog kluba" kao i Barsa ove godine.

Zanimljivo, u januaru 1992. je smijenjen, a njegova zamjena Leo Benhaker nije uspio da osvoji titulu. Barselona je postala šampion u posljednjem kolu.

Uspjeh u Levanteu prijao je i Leu Mesiju, koji će teško propustiti priliku da ove jeseni uđe u istoriju fudbala kao najbolji strijelac u jednoj kalendarskoj godini.

Računajući pogotke koje je postigao u nedelju, zaostaje samo tri gola za legendarnim Gerdom Milerom. Pelea je već nadmašio.

Pažnju privlači i apsolutno jedinstven podatak da su Katalonci u Valensiji izvojevali pobjedu u sastavu koncipiranom isključivo od igrača iz svog omladinskog pogona - čuvene La Masije!

"To je sjajno i nevjerovatno. Ponosni smo na rad našeg sistema. Tu sam još od perioda kad smo samo Pujol i ja bili u prvom timu od Barsinih omladinaca. Luj van Gal uvijek je govorio da moramo da igramo sa 11 igrača iz svoje škole. Koristim ovu priliku da mu pošaljem pozdrave", rekao je Ćavi poslije utakmice.

Nije zgoreg reći da je upravo Radomir Antić 2003. godine naslijedio Van Gala (poslije njegovog drugog odlaska sa Nou Kampa) i učestvovao u stvaranju aktuelne Barsine generacije ubacivši u prvi tim omladince Andresa Inijestu i Viktora Valdeza.

Njih dvojica su takođe bili u ekipi u nedjelju uveče, a sastav ekipe izgledao je ovako: Valdes - Dani Alveš (od 14' Montoja), Pike, Pujol, Đordi Alba (od 75' Koreja) - Ćavi (od 78' Alkantara), Buskets, Fabregas - Mesi, Inijesta, Pedro

Da li je u pitanju bio samo izbor trenera Tita Viljanove ili simbolika nikad nećemo znati, tek nekoliko sati poslije utakmice objavljeni su i rezultati nedeljnih izbora u Kataloniji, prema kojima su većinu osvojile stranke koje se zalažu za otcjepljenje te španske pokrajine.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC