• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Za normalne odnose "vječitih"

Potpredsjednik Partizana Branko Ružić odgovorio na izjavu funkcionera Zvezde Nebojše Čovića o Tuđmanu i podobnim fudbalerima...

  PARTIZAN: Za normalne odnose "vječitih"  Izvor: MONDO

Taman kad su odnosi najvećih srpskh fudbalskih klubova počeli da se normalizuju, dogodio se novi "faul", koji preti da relacije Partizana i Crvene zvezde vrate na staro, odnosno da opet budu zategnuti i loši.

Član Radne grupe određene da upravlja FK Crvena zvezda i predsjednik KK Crvena zvezda Beograd Diva je u emisiji na jednoj televiziji, govoreći o tome zašto je Zvezda prepoznata kao stub srpstva, a Partizan nije, rekao i da je to zato što je u upravi Partizana svojevremeno sjedio general JNA Franjo Tuđman, kao i da je Partizan u svojoj istoriji imao i igrače sa Kosova albanske nacionalnosti.

Na tu izjavu danas je reagovao potpredsjednik Partizana Branko Ružić nazivajući Čovićeve riječi "šovinističkim i sektaškim" i upozorio na mogućnost novog verbalnog rata između "vječitih", što Partizan ne želi.

Ružić je istakao da je "iuluzija normalizacije odnosa kratko trajala", prije svega zahvaljujući Čoviću.

"Po već bezbroj puta viđenom scenariju, član privremenog rukovodstva FK Crvena zvezda, gospodin Nebojša Čović je iznio na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan. Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Ko govori u ime Crvene zvezde? Legende kluba, poput Dragana Džajića ili dojučerašnji rival Crvene zvezde iz beogradskog predgrađa?", upitao je Ružić u saopštenju objavljenom na sajtu Partizana.

On je naglasio da je rukovodstvo Partizan je bilo oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva Zvezde da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala.

"Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uvjerenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobjede i porazi nisu propast svijeta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa", poručio je Ružić.

U ime crno-bijelih, Ružić je istakao da Partizan želi "hitan prekid svih oblika verbalnog rata".

"Želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta. Mislili smo da istovjetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju, mogu samo da izrazim moje iskreno uvjerenje da će razum prevagnuti", napisao je Ružić.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC