• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maletić: Krivo mi je zbog BiH

Doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Darko Maletić smatra da je precrtan sa spiska "zmajeva" iz nefudbalskih razloga.

 Maletić: Krivo mi je zbog BiH Izvor: MONDO

Bivši fudbaler banjalučkog Borca, u maju ove godine dok je bio član kazahstanskog Aktobea, preko noći nestao je sa spiska selektora BiH Safeta Sušića.

"Bio sam u svim njegovim kombinacijama, ali tada Aktobe nije htio da me pusti na okupljanje reprezentacije i utakmice u Irskoj i Meksiku. Pošto su to bile prijateljske utakmice, klub i nije imao obavezu da me pusti. Osim toga, nama je slijedio važan meč u prvenstvu, pa nisu htjeli ni da čuju da mi izađu u susret. Tada sam se sporječkao sa trenerom, i to je bio jedan od razloga što sam prešao u Irtiš", izjavio je Maletić za "Press RS".

Prema njegovim riječima, dok se ustalio kao starter u novom klubu Irtišu, "zmajevi" su počeli dobro da igraju i bilježe odlične rezultate.

"Stigli su i odlični rezultati i izgubio sam mjesto u reprezentaciji. Naravno, pratim reprezentaciju i dalje. Svakako da mi je drago što su postigli dobre rezultate. Meni je krivo što i dalje nisam član selekcije BiH. Na žalost, nefudbalske stvari su me udaljile od nje", podvukao je on.

Maletić je dodao da je trenutno slobodan igrač.

"Istekao mi je ugovor sa Irtišom iz Pavlodara. Istina, imam njihovu ponudu za produžetak saradnje, ali postoje i neke druge kombinacije, pa ću dobro razmisliti prije nego što se odlučim. Da ne bude zabune, u Kazahstanu su uslovi odlični. Tamo zaista lijepo može da se živi, ali mi je porodica problem. Imam ćerkicu od četiri mjeseca i nisam voljan da sada preseljavam porodicu, tako da se još dvoumim", zaključio je Maletić.

Osim Borca i kazahstanskih timova, Maletić je u karijeri još branio boje bečkog Rapida, Celja, Zenita, Šinika, Vasluija, Koblenca i Partizana. U dresu "zmajeva" nastupio je 18 puta i postigao jedan gol.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC