• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi: Neću dozvoliti da se igraju sa mnom

Nekadašnji predsjednik Crvene zvezde žestoko reagovao na optužbe da je najodgovorniji za katastrofalno finansijsko stanje u klubu.

 Piksi: Neću dozvoliti da se igraju sa mnom Izvor: MONDO

Nedavne dramatične promjene u upravi fudbalskog kluba Crvena zvezda na površinu su izbacile crveno-bijeli "prljav veš". Pa se sada nagađa i utvrđuje ko je odgovoran što je Zvezda dužna 48.4 miliona evra.

Naravno, sada bi svi krivicu da skinu sa sebe, a nije teško primjetiti da "otrovne strelice" najviše lete u pravcu Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi je Zvezdu vodio u periodu između 2005. i 2007. godine. Nebojša Čović je naveo na osnovu finansijskih izvještaja u koje imao uvid da je Stojkovićev prethodnik, Dragan Džajić, ostavio klub u plusu, a advokat Milan Vujin koji je po odlasku treće Zvezdine zvijezde bio u tročlanoj komisiji, rekao da su Džajićevom nasljedniku ostavljeni samo bankarski krediti, bez bilo kakvih dugova.

Piksi je najblaže rečeno rezigniran izjavama koje stižu do njega u dalekom Japanu.

"Prljava orkestrirana kampanja", bilo je prvo što je Stojković rekao u telefonskom razgovoru za Sportski žurnal i nastavio:

"Čitam i ne mogu da vjerujem. Ovo prelazi sve ukuse. Neko očigledno želi da sve svali na moja leđa. Iako mogu mnogo da izdrže, neću dozvoliti! Zar su svi doživjeli amneziju, pa se ne sjećaju kako je bilo?!"

Piksi kaže da njegovi prethodnici nisu klub vodili na pravi način i da su ga bacili na koljena.

"Kažu da su ostavili klub bez dugova, zbog čega je onda došlo do promjena? Zato što je sve bilo sjajno ili što se nalazio na koljenima, što nije imao rezultate i nije ga bilo nigdje u Evropi", rekao je Piksi.

"U trenutku kada sam odlazio, dug je bio 12 miliona evra. Bilo je, svakako grešaka, ali one nisu sigurno dovele do fijaska. Možda je greška bila izgradnja galerije "B" po svjetskim standardima, ili, možda nije trebalo da organizujemo skauting službu i zaposlimo bivše igrače, poput Miloša Šestića i ostalih. Ili, možda da potpuno zaustavimo omladinsku školu", pitao se Piksi.

Za Stojkovića je prioritet bio vraćanje Zvezde na mjesto koje joj po imenu, istoriji i tradiciji pripada.

"Rezultat na sportskom polju je bio prioritet, jer bez njega nema ništa. Zbog toga nismo prodali nijednog igrača, što je na kraju donijelo duplu krunu. U toj prvoj godini platili smo preko milion evra samo na osnovu kamata, a kako više nisu bile osamdesete godine, jedini način da klub živi bila je prodaja igrača, pri čemu smo vodili računa da prvo nađemo adekvatne zamjene, tako je recimo stigao Kastiljo umjesto Kovačevića, zbog toga smo i u drugoj sezoni osvojili oba trofeja."

Dragan Stojković je iznenađen što mu se spočitava da je imao velike troškove.

"Da nije bilo uspjeha, ne bi bilo ni troškova. Jer, uspjeh, kako u domaćim, tako i evropskim okvirima, mora da se nagradi", kaže Stojković.

Legenda srpskog i svjetskog fudbala je dalje naveo da su u klubu, dok je on vodio Zvezdu, svi bili zadovoljni, od igrača do radnika u klubu i da je zbog toga očigledno nekome trn u oku.

Piksi je dalje naveo da se trudio da Zvezdu "očisti" od sumnjivih likova i da nije želio da se Marakanom šetaju kriminalci.

"Želio sam da očistim Zvezdu od svega, mislim da sam uspio u 90 odsto slučajeva. Da li su u moje vrijeme mogli Marakanom da šetaju kriminalci? Nisu. Da li je svako mogao da uđe u klub? Nije. Da li sam ja pravio ugovore 50:50? Nisam. Neko drugi je to sve započeo. Zbog svega sam imao veliki broj neprijatelja, bilo je prijetnji, čak i ucjena", izjavio je Dragan Stojković.

Stojković je rekao još da je u Zvezdu 2005. došao sa željom da pomogne svom voljenom klubu i da ne zna zašto se uopšte pominje 2004. godina kada sa njom nema nikakve veze.

Peta Zvezdina zvijezda se ne boji izazova i Piksi je spreman čak i na TV duel u januarau kada će iz Japana doći u Beograd.

"U januaru ću doći u Beograd i spreman sam da izađem pred kamere na duel i da iznesem sve činjenice. Neko zlonamjeran želi da mi natovari na leđa nešto što nije moje, ali to neće moći da prođe", završio je Stojković.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC