• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gus Hidink: Vrijeme je za penziju

Holanđanin najavio povlačenje iz trenerskog posla na kraju tekuće sezone.

 Gus Hidink: Vrijeme je za penziju Izvor: MONDO

Poslije 30 godina trenerske karijere, tokom koje je imao blistave trenutke, 66-godišnji Gus Hidink je odlučio da na kraju ove sezone ode u penziju.

Hidink je trenutno na klupi ambicioznog Anžija iz Mahačkale, sa kojim je prošao grupni dio takmičenja u Ligi Evrope i plasirao se među 32 tima u tom takmičenju, a na dobrom je putu i da kroz rusku ligu obezbijedi učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak, Holanđanin namjerava da stane.

"Kad sam došao u Anži nisam ni mislio da ostanem duži period. Mislim da ću na kraju sezone prestati da radim. Imam 66 godina i dosta je bilo. Anži je posljednji klub u kojem ću raditi", izjavio je Hidink holandskim medijima.

Iako još nema jasnu sliku šta će raditi kad završi trenersku karijeru, vrlo je vjerovatno da će ostati u fudbalu, kao savjetnik mlađim fudbalerima ili trenerima.

"Želim da podučavam ljude kako da se izbore sa određenim problemima ili kako da unaprijede karijere. To mi zvuči interesantno. Sigurno je da neću nestati, da me neće progutati crna rupa", našalio se Hidink.

Najviše uspjeha u klupskoj trenerskoj karijeri Hidink je imao sa PSV-om iz Ajndhovena, sa kojim je osvojio šest titula šampiona Holandije (u dva mandata), tri nacionalnog kupa i trofej u nekadašnjem Kupu evropskih kupova.

Vodio je mnoge klubove: Fenerbahče, Valensiju, Real Madrid, Betis i Čelsi, bio je selektor reprezentacija Holandije, Južne Koreje, Australije i Rusije.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC