• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac u JSL, Pazarci u Premijer ligi BiH"

U "moru" argumenata ZA i PROTIV regionalne lige u fudbalu, "osvanula" je i jedna pomalo neobična ideja…

 "Borac u JSL, Pazarci u Premijer ligi BiH" Izvor: MONDO

Ekonomista i pisac iz Srbije Goran Nikolić na svom blogu na sajtu B92 ponudio je javnosti "zanimljiva" razmišljanja o fudbalu i mogućnosti formiranja regionalnog šampionata.

Prema njegovim riječima, situacija (bezbjednosna) se popravila u posljednjih 17 godina, ali bi svakako bio veliki rizik da Crvena zvezda gostuje na Poljudu ili Dinamo u Beogradu.

Zato je kao uvertiru predložio jedan "mali korak".

"Hajde da fudbalski savezi Bosne i Hercegovine i Srbije dozvole da se Borac iz Banjaluke i FK Novi Pazar registruju u recimo Šidu i Goraždu (ili da bude zanimljivije: u Novom Pazaru, odnosno Banjaluci), odnosno da Borac igra u Jelen Superligi Srbije, a FK Novi Pazar u Premijer ligi BiH. Pored toga, dva fudbalska saveza bi mogli naći modalitet da, iako su ti fudbalski klubovi registrovani u drugim mjestima, većinu svojih utakmica igraju u svojim domicilnim gradovima (vjerujem da to nije nepremostiv problem)",
napisao je Nikolić.

Po njegovom mišljenju to bio pravi potez.

"Tako bi došli do jednog rezultata koji bi bio na veliko zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Banjaluci i Novom Pazaru. Barem bi dva puta godišnje u tim gradovima vladala fudbalska groznica: gostovala bi Crvena zvezda, odnosno Partizan u glavnom gradu Republike Srpske, dok bi u najvećem gradu Sandžaka nastupali omiljeni Željezničar ili FK Sarajevo".

Nikolić za realizaciju ideje ne vidi nepremostive prepreke.

"Za ovakvo rješenje potrebna je samo politička volja, odnosno smisao za kompromis. Stanje na 'terenu' je zrelo za ovakvo nešto. Čak bi se i bezbjednost na dva stadiona blago popravila. Istina, ono najvažnije, na žalost, ostalo bi praktično isto: kvalitet fudbala ne bi bio bitnije unaprijeđen u nijednoj od dvije lige", zaključio je srpski pisac i ekonomista.

Šta Vi mislite o ovoj ideji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC