• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavija je iznad svih pojedinaca

Na ultimatum trenera Vlade Čapljića, saopštenjem odgovorio Upravni odbor "sokolova".

 Slavija je iznad svih pojedinaca Izvor: MONDO

Fudbalski klub Slavija organizovao je sjednicu Upravnog odbora, na kojoj su sumirani rezultati rada i rezultata kluba u proteklih godinu dana.

Rezultate i zaključke sjednice, klub iz Istočnog Sarajeva prezentovao je putem saopštenja za javnost koje vam prenosimo u cjelosti.

''Upravni odbor na svojoj sjednici konstatovao je da su u proteklih godinu dana, od kada je ovo rukovodstvo u klubu, postignuti odlični rezultati. Uspjelo se, u dvije polusezone skupiti ukupno 51 bod, a sve to zahvaljjujući odličnoj saradnji fudbalera, stručnog štaba i klupskog rukovodstva. Ekipa je u proljećnom dijelu izbjegla selidbu u niži rang
takmičenja. Ove jeseni šampionat BiH završila je na odličnom trećem mjestu, sa izglednim šansama da se bori za izlazak na evro scenu'', navodi se u saopštenju kluba iz Istočnog Sarajeva.

''Klupsko rukovodstvo izražava zahvalnost igračima i stručnom štabu jer su optimalno iskoristili uslove koje im je uprava stvorila. Omogućene su im vrhunske pripreme u Austriji. Radili su na idealnim terenima. Igrali kontrolne utakmice sa odličnim suparnicima. Data je prilika mladim i neafirmisanim igračima da skrenu pažnju fudbalske javnosti na sebe. Oni su to iskoristili i od igrača nižerazrednih klubova ili fudbalera koji su u nekim drugim sredinama grijali klupe, stigli su do pune fudbalske afirmacije. Klupsko rukovodstvo pratilo je i finansijski uspjehe ekipe. Sva potraživanja za prošlu sezonu su u potpunosti isplaćena, a u jesenjem dijelu i sve ugovorene obaveze za 2012. godinu.

Tačno je da se fudbalrima i stručnom štabu duguju trenutno dvije plate i dio premija i uprava kluba čini napor da se i to što prije reguliše. Sve ovo pobrojano rezultat je zajedničkog i napornog rada svih u klubu.Tačno se u Slaviji zna šta ko treba da radi i toga su se svi pridržavali. Tako mora biti i ubuduće. Posljednja dešavanja pokazuju da su se pojedinci izdigi iznad kluba i da su svojim istupima nanijeli štetu ugledu Slavije. Čak su pokušali i pritiscima i ultimatumima stići do nekog svog zacrtanog cilja. Sigurno je da nikakvi ultimatumi i ucjene, ma od koga dolazile, neće za ovu upravu biti prihvatljivi. Uvijek je klupsko rukovodstvo radilo i radiće po sopstvenoj savjesti i odgovornosti. Prije svega tražeći puteve za što veće i bolje uspjehe kluba i tima, a samim tim i pojedinca. Tako će biti i ubuduće. Uprava će voditi klupsku politiku onako kako misli da treba. Slavija je klub svijetle tradicije, duge više od 100 godina i nikada i niko nije bio iznad nje. Tako mora i ostati.

Svi članovi kluba moraće se striktno držati svojih radnih obaveza i neće se dozvolitu unošenje nemira, te narušavanje klupske discipline i ponavljamo, postavljanje bilo kakvih ultimatuma. Onaj ko se ne bude pridržavao ovih odluka sam će sebe eliminisati iz Slavije jer je ponavljamo klub iznad i ispred svih.

S toga se nadamo da će članovi kluba znati prepoznati trenutak u kojem se nalazimo i shvatiti svu težinu funkcionisanja fudbalskog kluba. Finansijska situacija jeste teška, ali ne i alarmantna. Zajedništvom i tolerancijom možemo izaći i iz ovog problema još jači i jedinstveniji, a onaj ko to ne može da prihvati i shvati moraće potražiti neku drugu fudbalsku sredinu", zaključuje se u saopštenju FK Slavije.

Povod za saopštenje "sokolova" bio je ultimatum trenera Slavije Vlade Čapljića, koji je postavio ultimatum upravi da će napustiti klub ukoliko rukovodstvo ne izmiri obaveze prema fudbalerima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC