• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zvezda da konačno sačuva gol?

Crveno-bijeli su ove sezone na svom terenu odbranili mrežu samo protiv Omonije i Bordoa. Primili su isti broj golova kao cijele prošle sezone.

  Može li Zvezda da konačno sačuva gol?  Izvor: MONDO

Crvena zvezda nikad se nije lošije branila.

Od 19. jula i gostovanja Naftanu u Vitebsku do meča u Užicu proteklog vikenda brojala je i brojala lopte u svojoj mreži. Ukupno 32: u prvenstvu 19. U Kupu četiri.

I kod kuće i na strani rivali su probijali Zvezdine linije. Često bez mnogo problema i iznenađujuće lako.

Ove sezone još nije odigran prvenstveni meč na "Marakani" u kome se i gosti nisu radovali bar jednom golu: Rad je postigao dva, Radnički iz Niša isto toliko, Smederevo jedan, Borča dva, Jagodina dva, koliko i Partizan 17. novembra...

Brojeći i utakmice Kupa Srbije, zvezdaše će zaboljeti podsjećanje na poraz Zvezde od OFK Beograda na svom terenu (1:3). Jedina pohvala može da se udijeli crveno-bijeloj odbrani za duele sa Omonijom i Bordoom, iako je Naftan prethodno pred beogradskom publikom 26. jula čak tri puta savladao Bobana Bajkovića.

Već smo pisali o Zvezdinoj ovosezonskoj praksi "primi gol, pa preokreći", ali nije zgoreg i ovdje ponoviti da je vicešampion čak šest puta ostvarivao prvenstvenu pobjedu težim putem, poslije preokreta.

Milan Jovanović, štoper Crvene zvezde, rekao je u nedavnom razgovoru za MONDO da svi u ekipi tokom pauze moraju da ozbiljnije shvate taktičke i tehničke zadatke, ali i objasnio da se nekoliko puta događalo da protivnik jednostavno odigra akciju od koje se teško brani.

Kao u Užicu.

"Taj gol (Slobode Point) posljedica je dobre i uigrane akcije njihovih bočnih igrača... Možda smo mogli i da se poziciono bolje postavimo, ali centaršut je bio dobar, njihov igrač imao je dobar tajming i teško je braniti se u takvim situacijama", objasnio je Jovanović, koji zbog žutih kartona neće nastupiti protiv Vojvodine u 15. kolu, kao ni Srđan Mijailović, takođe povremeni defanzivac crveno-bijelih.

Njihov izostanak neće previše razbiti ustaljeni sastav Zvezdine odbrane, pošto on ni ne postoji.

Robert Prosinečki i Aleksandar Janković uparivali su od početka takmičarske godine na pozicijama štopera i desnog beka (lijevi je uvek Filip Mladenović) sve raspoložive igrače osim Ljube Nenadića, uključujući i pomenutog vezistu Mijailovića.

Odbrana Crvene zvezde nastupila je ove jeseni u čak 13 različitih kombinacija!

Iako je jedan od dvojice štopera sa najvećim brojem nastupa ove sezone, Nikola Maksimović nema garantovano mjesto u ekipi.

Dolaskom Aleksandra Jankovića nekoliko puta je ispadao iz prvog tima, pa se vraćao u konkurenciju u situacijama kada je crnogorski reprezentativac Jovnaović imao problema sa žutim kartonima.

"U posljednje vrijeme nisam odigrao mngo utakmica, ali sam spreman i u svakoj utakmici sam na raspolaganju šefu... Radim i čekam svoju šansu. Imali smo mnogo rotacija u zadnjoj liniji i potrebno je vrijeme da se sve to ukomponuje" , rekao je Maksimović za MONDO poslije oporavka od pobede nad Slobodom.

Ni njemu nije jasno zbog čega je defanziva Zvezde toliko često griješila ove jeseni.

"To nam se zaista ranije nije događalo. Nije realno da primimo 19 golova u prvenstvu, to je zaista mnogo. Mislim da je sve to vjerovatno posljedica dolaska novih igrača".

Zahvaljujući suspenziji svog starijeg saigrača ponovo će dobiti priliku da u subotu protiv Vojvodine nastupi pred beogradskom publikom i sa saigračima pokuša da prvi put sačuva svoj gol na domaćem terenu.

To im je ove jeseni uspjevalo u Kragujevcu i Kuli, ali nijednom u Beogradu.

"To će biti strašno važna utakmica. Najbitnije će biti da pobijedimo i da ostanemo na minusu od pet bodova. Mislim da u drugom imamo dosta lakši raspored, ali stvarno ćemo morati da odigramo dobre pripreme i spremimo se. Kao ekipa tako i ja lično, pošto sam spreman da se stavim treneru na raspolaganje kad god je potrebno", dodao je Maksimović.

Duel Crvene zvezde i Vojvodine zakazan je za subotu u 19 časova i posljednji je pred odlazak na zimsku prvenstvenu pauzu. Ekipa Aleksandra Jankovića počeće pripreme za proljećni dio sezone 9. januara, prema trenutnom planu.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC