• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti navijača na stadionima u Njemačkoj

Tišina vlada njemačkim stadionima, a sve to zbog odluke fudbalskog saveza te zemlje da smanji broj gostujućih navijača na utakmicama.

 Protesti navijača na stadionima u Njemačkoj  Izvor: MONDO

Fudbalski savez Njemačke odlučio je da 12. decembra donese odluku kojom će broj gostujućih navijača na tribinama biti smanjen sa deset posto na pet od ukupnog kapaciteta stadiona.

To je razlog zbog kojeg su se navijači poslužili "gandijevskim" metodama protesta kako bi izrazili svoje neslaganje sa tom odlukom.

Među navijačima koji se priključili protestu bili su i navijači Borusije iz Dortmunda koji su prvih 12 minuta i 12 sekundi utakmice proveli u tišini na Vestfalen stadionu u utakmici protiv Dizeldorfa.

Navijači su se simbolično odlučili za broj 12 jer je to i datum kada bi odluka trebalo da bude donešena, a protesti će biti nastavljeni sve do datuma kada se bude glasalo o promenama.

"Protest je organizovan kako bismo pokazali kako će utakmice izgledati bez navijača na tribinama", rekao je portparol ProFan grupe, Filip Markhart.

Fudbaler Borusije, Sebastjan Kel rekao je da je imao čudan osjećaj dok se utakmica igrala u tišini, a na tribinama se nalazilo preko 80.000 ljudi.

"Navijači simboličnim korišćenjem broja 12 žele da pošalju jasnu poruku. Naravno, nisu samo naši navijači protestvovali već i mnogi drugi u Bundes ligi", rekao je Kel.

Ipak, nisu svi tako dobro upućeni u to zašto navijači ćute.

"U početku nisam znao zašto je tišina. Milsio sam da ne navijaju zbog naše loše igre koju smo pokazali u utakmici protiv Dizeldorfa, tek poslije meča sam shvatio o čemu se radi", rekao je šef fudbalskog kluba Hamburg, Torsten Fink, poslije pobjede nad Šalkeom, 3:1.

Klubovi Bundeslige jedan i dva će 12. decembra odlučivati da li će predložena odluka fudbalskog saveza "proći", navijači se nadaju da neće.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC