• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično obustavljen postupak protiv Džajića

Viši sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv nekadašnjeg predsjednika fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragana Džajića.

 Zvanično obustavljen postupak protiv Džajića Izvor: MONDO

Sud je to učinio nakon što mu je dostavljena odluka o pomilovanju predsjednika Republike Srbije kojom su oslobođeni od krivičnog gonjenja.

Sud je rješenjem od 26. novembra obustavio postupak zbog više krivivčnih djela zloupotreba službenog položaja i u odnosu na bivšeg finansijskog direktora i generalnog sekretara "Crvene zvezde" Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića , kao i fudbalskog menadžera Ranka Stojića.

Tom odlukom definitivno je prekinut proces koji je počeo njihovim hapšenjem 5. februara 2008. godine, koje je snimano policijskim kamera, i emitovano u medijima.

Taj postupak osudila je samo domaća sportska i pravnička javnost već je izazvao i buru međunarodnih reagovanja.

Sud je u saopštenju naveo da je postupak obustavljen nakon što je Ministarstvo pravde i državne uprave dostavilo sudu odluke o pomilovanju predsjednika Srbije, kojim su okrivljeni oslobođeni od krivičnog gonjenja za krivična djela koja su im stavljena na teret, u krivičnom postupku koji se vodio pred Višim sudom u Beogradu.

Ovom odlukom suda protiv njih se stopira i postupak za privremeno oduzimanje imovine za koju je tužilaštvo sumnjalo da je proistekla iz krivičnog dijela.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić su bili optuženi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama - ukupno oko osam miliona evra, od prodaje četiri fudbalera "Crvene zvezde" Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, i Ivana Dudića.

Tokom istrage tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja za transfer Nemanje Vidića.
Džajić i ostali bili su optuženi za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Svi oni od početka postupka negiraju da su protivpravno prisvajali novac od transfera i da su vršili druge zloupotrebe, a niko od fudbalera za čije su transfere bili optuženi ih nije teretio.

Džajić je prije 15-ak dana postavljen za predsjednika Komisije za stabilizaciju i konsolidaciju FK Crvena zvezda, nakon čega je predsjednik Srbije na prijedlog ministarstva pravde donio odluku o njegovom pomilovanju, a potom i ostalih optuženih.

(Tanjug, foto: Beta/Branislav Božović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC