• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mudrinski: Nisam Tajson glava služi za golove

"Hit" napadač Superlige, Ognjen Mudrinski iz Crvene zvezde, odgovarao je na pitanja navijača crveno-bijelih i iznio neke zanimljive odgovore.

 Mudrinski: Nisam Tajson glava služi za golove Izvor: MONDO

O njemu se priča.

Vojvodina ga je sa 19 godina poslala "na ulicu", "utočište" je pronašao u Jagodini, gdje je pokazao šta zna, a onda je to počeo i da potvrđuju u Crvenoj zvezdi, za koju je ove sezone postigao devet golova na 12 superligaških utakmica.

I ne samo to - njegovi golovi imaju ogromnu specifičnu težinu, jer su direktno donijeli veliki broj bodova klubu. Tako je, zahvaljujući stasitom momku iz Srbobrana, Crvena zvezda i dalje u šampionskoj trci s Partizanom i zaostaje samo pet bodova.

Samo, jer moglo je i više da nije bilo "Broja 91" u utakmicama sa Radničkim iz Niša (het-trik za 3:2), Hajdukom u Kulu (0:1, Mudrinski 15), Javorom u Ivanjici (1:2, gol za izjednačenje u 55), Slobodom u Užicu (1:2, golovi za pobjedu u 85. i 92)...

Između ostalog, u opširnom intervjuu objavljenom na zvaničnom portalu Crvene zvezde, navijače je zanimalo kada je prvi put gledao crveno-bijele s tribina...

"Prva utakmica na kojoj sam bio je bila ona protiv PSV Ajndhovena kada smo dobili 3:2. Tada me je tata odveo. On me je i naučio da navijam za Zvezdu, sve je od njega krenulo, jer je on lud za Zvezdom i prenio mi je tu ljubav", otkrio je Mudrinski, koji je počeo da trenira sa pet godina i bio vrlo dobar đak.

"Omiljena pjesma Delija mi je 'Još davno k'o dete'. Od fudbalera bih izdvojio Kavanija i Falkaa", dodao je Srbobranac na adekvatna pitanja, a o tome gdje je najteže igrati u Srbiji i gdje navijači prave najbolju atmosferu, rekao je:

"Teško pitanje. Na primjer, u Užicu je bila lijepa atmosfera. Bio sam dva puta tamo i mnogo je lijepa atmosfera. Mislim da premalo takvih gostovanja ima u našem fudbalu. Osim Užica, izdvojio bih i Kragujevac".

Ko je najoštriji u duelima na treninzima Zvezde?

"Nisam do sada imao neke oštre duele sa svojim saigračima, ali tu možda prednjače Spajić i Pantić. Oni vole da budu malo oštriji, ali to je i dobro, mislim da treba da bude i malo "krvi" na treningu, jer se onda to sa treninga prenese i na utakmicu", otkrio je popularni "Mudri" i rekao da ne nosi nikakve amajlije i natpise ispod dresova, ali da jeste pomalo sujevjeran.

Ne krije da je, poslije suspenzije od godinu dana koju je dobio od FSS zbog učestvovanja u tuči poslije meča "orlića" sa Englezima, okrenut klupskim obavezama.

"Pošto sam sada suspendovan za reprezentaciju i neću moći da igram kvalifikacije, onda ni nemam dilemu. Više bih volio sa Zvezdom da se plasiram u Evropu jer je i realnije, s obzirom na to da mogu da igram".

Ko je najveći "delija" od igrača Zvezde?

"Teško je govoriti o takvim stvarima, ali mislim da je Milunović isto malo lud što se Zvezde tiče i definitivno mi je jedan od glavnih kandidata. I sam je u par navrata to isto izjavio".

Najteži trenutak u karijeri?

"Najteži trenutak mi je bio onaj kada sam raskinao ugovor sa Vojvodinom. Tada sam imao 19 godina i nisam znao gdje ću. Imao sam kod sebe papire u kolima, do kraja prelaznog roka je ostalo još deset dana, a ja bukvalno nisam znao gdje ću igrati", rekao je i dodao:

"Tražio sam klub, igrao bih makar i u trećoj ligi, samo da imam kontiunitet igranja iza sebe. Tih nedelju dana dok nisam našao drugi klub, bilo mi je mnogo teško. Najljepši trenutak, naravno, potpis za Crvenu zvezdu, to je nešto najljepšte što može da se desi igraču koji igra u našoj ligi".

Da li igraš glavom ili srcem?

"Igram i glavom i srcem. Glavom dajem golove, a igram srcem", rekao je sa osmjehom.

Da možeš, koga bi doveo u Crvenu zvezdu?

"Pisalo se negdje da će možda Kosanović iz Poljske doći u Crvenu zvezdu, na primjer njega bih volio da vidim ovde. Bili smo cimeri u reprezentaciji i znam da se radi o mnogo dobrom igraču".

O Džajićevom povratku...

"Puno nam znači kada takva legenda stoji na čelu kluba i to je još jedna obaveza više za nas da pokažemo da vrijedimo i da imamo kvalitet za Crvenu zvezdu".

Da li je istina da te zovu Tajson?

"Ne, to nije tačno, nikada me tako niko nije zvao".

S kim bi najviše volio da je igrao iz čuvene generacije iz Barija 1991?

"Recimo, neka to bude Darko Pančev".

Jednom je Mudrinski izjavio da bi volio da upozna devojku saigrača Pantića... Otkud to?

"Mi smo dobri drugari i možemo da se zezamo na taj način. Nema ništa loše u tome što je on mene malo peckao, a potom i ja njega. Pozitivno je reagovao, nasmijao se i nema tu nikakve ljutnje".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC