• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za kraj, Bekamu trofej

Na najbolji način Dejvid Bekam je završio svoju karijeru u Američkoj soker ligi, domaći teren, pun stadion, pobjeda protiv velikog rivala i trofej.

 Za kraj, Bekamu trofej Izvor: MONDO

Šest sezona je Beks igrao u MLS ligi, i kako sam kaže za sve to vrijeme nije uspio da se navikne da sport koji igra naziva onako kako to Amerikanci rade, "soker", već da je to za njega i dalje fudbal.

Kako god ga nazivao, plavokosi Englez je ostavio dubok trag u SAD. Došao je kao mega zvijezda svjetskog fudbala u Los Anđeles i uspio je da podigne popularnost tog sporta u zemlji u kojoj "vladaju" NFL, NHL, NBA i naravno, bejzbol.

Pred kraj prošle sezone Beks je najavljivao da će napustiti Galaksi, međutim, pošto je podigao trofej osvajača lige za prošlu godinu, rekao je da ipak ima "neka nedovršena posla i da će ostati još godinu dana".

Možda su se neki navijači Galaksija nadali da će se isto ponoviti i ove sezone, i ponovilo se. Bekam je najavljivao odlazak, bližila se finalna utakmica protiv Hjuston Dajnama, sve je "mirisalo" na prošlu godinu.

Galaksi je u finalnoj utakmici pobijedio Dajanamo 3:1, Dejvid je ponovo podigao trofej, ali nije promijenio "ploču" kao što je to bio slučaj prošle godine, sada je i definitivno zbogom... ili da li je?

U igračkom smislu svakako jeste, ali Bekamu je Amerika prirasla za srce, pa je rekao da iako odlazi kao igrač u fudbalu će, pardon, sokeru ostati na neki način i u nekoj ulozi, kako bi još više pomogao popularizaciji tog sporta u SAD.

Nekoliko puta je Dejvid nagovestio da će se u MLS ligu vratiti i to kao vlasnik neke od ekipa!

U finalnoj utakmici MLS lige i svojoj posljednjoj na tlu SAD, Bekam je igrao kao u najboljim danima i preciznim pasovima vodio svoju ekipu do pobede. Par sekundi pred kraj meča, došao je i taj trenutak - odlazak Dejvida Bekama.

Navijači su svog najvećeg ljubimca ispratili ovacijama, na tribinma su se nalazili transparenti na kojima je između ostalog pisalo, "Hvala Dejvide" i "Mi volimo Bekama". Najverniji fanovi su nosili majice na kojima je bilo ispisano "Bekame, vodi me sa sobom" i "Bekame, ti si protresao Galaksi".

"Ovo je zaista poseban dan za sve nas u timu, osvojili smo trofej u svojoj kući, pred našim navijačima. Za mene je ovo takođe i tužan dan, ovo mjesto imao posebno mjesto u mom srcu i tako će uvijek biti", emotivan je bio Bekam.

Jednoga dana će se očigledno vratiti u Ameriku, kako je sam najavio, a do tada...

"Pojma nemam gdje ću slejdeće otići. Sada samo znam da sam srećan što sam igrao za ovaj klub posljednjih šest godina, a da sam uz to bio jako uspješan u prethodne četiri godine", rekao je Dejvid.

Bekam ne zna kuda će, pominjali su se razni timovi, jedna od opcija je i povratak u Premijer ligu. Ko zna, možda je sitna kiša koja je rominjala tokom utakmice protiv Dajnama, netipična za Los Anđeles, najava povratka u Englesku gdje je takvo vrijeme potpuno normalno, a možda i nije... vidjećemo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC