• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac sad "naljutio" Bosance?!

Selektor Hrvatske Igor Štimac najavio mogućnost odigravanja prijateljskog meča sa selekcijom hrvatskih klubova u Bosni i Hercegovini.

 Štimac sad "naljutio" Bosance?! Izvor: MONDO

U Mostaru je u subotu boravio selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac i opet je svojim izjavama "uzburkao" duhove!

Poslije poziva generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču da izvedu početni udarac sa Srbijom, zbog čega je Fudbalski savez Hrvatske dobio "packe" od FIFA, sada je "razbjesnio" sve one koji državu BiH doživljavaju svojom.

"U Mostar sam došao ciljano. Iskoristio sam ovaj slobodan dan da posjetim podružnicu Kluba navijača ‘Uvijek vjerni’ u Mostaru i jednu silnu masu navijača Hrvatske na ovim prostorima. Donio sam navijačima jedan prigodan poklon, dres sa posvetom i naravno tu sam i da se družim sa našim navijačima", izjavio je Štimac mostarskom portalu "Hercegovina.info".

Potom je najavio mogućnost da "kockasti" zaigraju utakmicu u Hercegovini i to protiv hrvatskih klubova u BiH, što je jako naljutilo sportske medije u Sarajevu i ljubitelje fudbala u BiH na društvenim mrežama.

"To je pitanje koje ćemo morati dići na jedan viši nivo, a meni je svakako u planu, a to sam mnogima i odgovorio na svom profilu da steknem bolji uvid u hrvatske igrače koji nastupaju u Premijer ligi BiH. Da bih stekao kvalitetan uvid u sve to moram početi da razmišljam o utakmici koja bi se odigrala u Hercegovini. Termin bi trebao biti nakon završetka prvenstva, a neke stvari oko toga moraću prepustiti i rukovodstvu saveza da stupe u kontakt sa ljudima iz hrvatskih klubova ovdje kako bi vidjeli koji bi termin odgovarao za jednu takvu utakmicu", rekao je Štimac i predložio:

"To bi možda mogla da bude utakmica između reprezentacije lige Hrvatske sa reprezentacijom hrvatskih klubova iz BiH, ili neka druga revijalna utakmica. Uglavnom nadam da će se ta utakmica održati ovdje u Hercegovini", zaključio je Štimac.

Sarajevski sajt "SC Sport" je rezignirano prokomentarisao ideju hrvatskog selektora: "U kakvoj državi živimo ne bi nas ni ovo čudilo".

Podsjećamo da selekciji Republike Srpske nije dozvoljeno igranje prijateljskih utakmica iako je nekim regijama poput Katalonije to omogućeno.

(MONDO, foto: Hercegovina.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC