• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi za Džajića, Džajić pristao?

"Svi su za Džajića", kažu Škundrić i Antić.

 Svi za Džajića, Džajić pristao? Izvor: MONDO

Nije nemoguće da je na sjednici Radne grupe za spas Crvene zvezde riješena dilema oko toga hoće li ili ne Dragan Džajić prihvatiti da se kandiduje za predsednika na predstojećim izborima...

"Svi su za Džajića", kažu Škundrić i Antić. Neočekivano.

Pred četvrtu sjednicu punog sastava Radne grupe za spas Crvene zvezde očekivala se debata i rješenje statusa trenera Aleksandra Jankovića, ali se dogodilo da je glavna tema po završetku novog ponoćnog okupljanja u Ljutice Bogdana 1a bila kandidatura Dragana Džajića za predsjednika, ne FSS, već upravo Crvene zvezde.

"Ne znam, pitajte njega... Odluka je njegova. Svi su za Džajića", sa osmjehom je na pitanje: "Da li je tačno da je Džajić prihvatio da se kandiduje za predsjednika Zvezde?" odgovorio prvi čovjek Sportskog društva Petar Škundrić, jedan od prvih koji je napustio stadion u noći između ponedjeljka i utorka.

Posljednji, stadion je napustio možda budući predsjednik kluba, a za sada i dalje samo predvodnik Radne grupe - Dragan Džajić.

"Kršio bih kodeks ponašanja ako bih vam davao izjave mimo saopštenja koje smo potpisali. Molim vas, nemojte me sada ništa pitati, uostalom ja sam svaki dan na stadionu, vidjećemo se...", odbio je Džajić da odgovori na isto pitanje.

Pored potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je u noći kada je predstavljena Radna grupa najavio "da će lično nastaviti da moli Džajića da prihvati kandidaturu i naslijedi Vladana Lukića", pritisak su izvršile i Delije koje su na posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva sa Vojvodinom (0:3), zbog koje je inače ovaj redovan sastanak najavljen kao "dramatičan", poručile: "Džajića za predsjednika!"

Nije nemoguće da je u ovoj noći, za sada u internim krugovima, razrešena nedoumica oko toga hoće li Džajić ili ne da se kandiduje za predsjednika Crvene zvezde, ali i pobijeni navodi da je on viđen kao nasljednik Tomislava Karadžića na čelu FSS. Takvu mogućnost nisu isključivali ni pojedini članovi Radne grupe, poput Slaviše Kokeze, koji je u intervjuu za MONDO rekao da bi "Džajić sa uspjehom obavljao i taj posao".

I dalje aktuelni potpredsjednik kluba, iz odlazeće Uprave, Aleksandar Antić rekao je da će Crvena zvezda do kraja godine dobiti predsjednika i novo rukovodstvo i da su svi u Radnoj grupi jedinstveni oko toga da je Džajić idealan izbor za tu funkciju.

"Sada je samo na njemu da se odluči", rekao je Antić ove noći.

Na isto pitanje, budući sportski direktor Zoran Stojadinović rekao je:

"To nije bila tema, mislim da ćemo o tome govoriti u petak, kada se sljedeći put budemo sastali".

Čovjek zadužen za finansije ispred Radne grupe, u ovom trenutku možda i prvi operativac FK Crvena zvezda, Nebojša Čović, nije želio da daje izjave, kao ni ostali učesnici sastanka.

Priča o Džajiću tako je potisnula u drugi plan temu koja je prethodnih dana bila ubjedljivo najaktuelnija kada je Crvena zvezda u pitanju - problem sa trenerom. Najkraće rečeno: do daljeg to će biti Aleksandar Janković, a zbog čega Radna grupa ove večeri nije ni prihvatila, ni odbila ponuđenu i detaljno obrazloženu odluku (odlazećeg?) trenera, Stojadinović je obrazložio riječima:

"Sale Janković je podnio izveštaj o radu u prošla tri meseca, ponovio je da podnosi ostavku i to je bila glavna tema. Mislimo da je to ozbiljna, čak preozbiljna odluka da bismo mogli u nekih sat i po, dva da je donesemo. Ali, u narednih par dana ćemo odlučiti da li se ta ostavka prihvata ili ne. To nisu stvari koje se 'sijeku' preko noći", rekao je on novinarima.

Odbijanje ili prihvatanje Jankovićeve ponuđene ostavke, ipak, nije nešto što se dogodilo večeras tokom sastanka, jer je mladi trener odmah poslije utakmice obavestio igrače "da će ih na proljeće voditi novi trener", a onda u nedjelju poslije podneva održao sastanak sa sportskim dijelom Radne grupe (Džajić, Stojadinović, Kokeza, prisustvovao i Čović), na kojem je po prirodi stvari najbliže saradnike obavijestio da se povlači sa funckije.

Podkomisija za sportska pitanja tada je zatražila "tajm-aut" i najavila da će o ovom pitanju raspravljati u punom sastavu, u ponedjeljak uveče, što se i dogodilo, ali bez epiloga.

Zašto?

To se može tumačiti na više načina, a jedan je svakako taj da Radna grupa u ovom trenutku nema jasnu situaciju sa koliko će novca raspolagati ove zime, što se tiče transfera, pa i angažovanja novog trenera. Stoga, pretpostavka je da čelnici Zvezde ove noći nisu mogli da budu načisto da li će ove zime uspjeti da angažuju boljeg trenera od Jankovića, ukoliko prihvate njegovu ostavku.

Nije tajna da Janković radi u Zvezdi za skromnu platu, kakvu vjerovatno ne bi prihvatila "zvučna imena" koja su se u medijima pojavila u toku ponedjeljka, uoči Radne grupe, a poput Patrika Klajverta, Saa Pinta ili Hoze Marije Bakera. Stoga, nedoumica oko toga ko će voditi Crvenu zvezdu narednog proljeća ostaće da lebdi iznad "Marakane" vjerovatno do narednog sastanka Radne grupe, u petak.

U Zvezdi su svjesni da nemaju prava na grešku u ovom slučaju, a opcija i vremena nema mnogo.

U najavi sjednice bilo je i reči o tome da će Džajić iznijeti prijedlog da novi trener bude Milovan Rajevac, dok će Stojadinović i Kokeza zastupati stav da to bude stranac, što bi moglo da dovede do razmimoilaženja. MONDO je Stojadinovića pitao da li je to tako i bilo?

"To su medijske spekulacije, u koje ne bih ulazio jer uopšte nije isključeno da Sale Janković ostane", rekao je Stojadinović, koji je u jednom trenutku permutovao prezimena dvojice trenera: Aleksandra Jankovića i bivšeg šefa struke Partizana, Aleksandra Stanojevića.

"Uh, greška... Sale Stanojević sigurno ne", sa osmijehom je konstatovao Stojadinović poslije lapsusa.

Janković je prvi napustio "Marakanu", nakon što je podnio izvještaj i ponovo ponudio ostavku, a potom se bez njegovog prisustva raspravljalo o tome i o drugim temama, ali ne i prelaznom roku.

"Još nismo razgovarali o tome, u petak imamo sastanak sa Upravnim odborom, gdje ćemo izaći sa predlozima sa raspisivanje izbora i u zavisnosti od toga biće donijete i sve ostale odluke".

Da li ste pričali o tome šta će biti čiji posao ako do petka stigne konkretna i ozbiljna ponuda za nekog igrača. Ko će o tome odlučivati?

"Bilo je razgovora na tu temu, jer se još usaglašavamo i nije tačno podijeljeno ko šta radi, ali trenutno ne znam da vam kažem, u petak će sve biti jasnije. Ako stigne ponuda, za sada realno niko ne može da kaže da je odgovoran za to", priznao je Stojadinović da se Radna grupa i dalje "uigrava".

Čelnici Rubina iz Kazanja su u Srbiji, mogli bi da navrate i pitaju za Luku Milivojevića?

"Nismo pričali o tome, ali ako dođu i donesu deset miliona - lako ćemo", rekao je Stojadinović, na šta su se novinari našalili i konstatovali: "Deset miliona? Za trojicu?"

"Nije ni to loše", sa osmehom je završio Stojadinović, jedini član Radne grupe koji je bio dostupan za otvoren razgovor.

Ostali su se pozvali na saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

"Aktuelni šef stručnog štaba FK Crvena zvezda podnio je izveštaj Komisiji za period rada od 20. avgusta do 1. decembra tekuće godine i tom prilikom ponudio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba. Podnošenje izvještaja je proteklo u konstruktivnom dijalogu i članovi Komisije uzeli su u razmatranje izvještaj i donijeli odluku da u narednom periodu, a na osnovu zaključka potkomisije za sportska pitanja, odluče po pitanju ponuđene ostavke Aleksandra Jankovića.

Izvještaj Komisiji podnijela je i potkomisija za finansijska pitanja. Izvještaj sadrži genezu finansijskog poslovanja kluba od 1996. godine do 31. oktobra 2012. godine sa osvrtom na 1990. i 1991. godinu. Predstavljena je i analiza jednog dijela ugovora sa igračima, dobavljačima, kupcima i bankama.

Komsija je raspravljala i o raspisivanju izbora u FK Crvena zvezda i donijeta je odluka da se do kraja nedjelje održi zajednički sastanak Upravnog odbora i Komisije za stabilizaciju i reorganizaciju na kojem bi bila donešena odluka o raspisivanju izbora".

(N. Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC