• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harts dug za porez vraća na rate

Škotski fudbalski klub Harts, dogovorio se sa vlastima da u naredne tri godine u ratama otplati 1.5 miliona funti duga za porez.

 Harts dug za porez vraća na rate Izvor: MONDO

U javnost je prošlog mjeseca izašla informacija da član Škotske premijer lige duguje 1.75 miliona funti i da će pokušati da sakupi novac kako bi pokrio dug.

Međutim, klub je napravio dogovor sa vlastima da 1.5 miliona funti od tog duga vrati u naredne tri godine.

Harts je već isplatio 450.000 funti koje nemaju veze sa dogovorom o isplati milionskog duga. Klub je morao da isplati manju sumu novca jer bi mu u protivnom prijetilo gašenje.

Navijači su sigurno bili razočarani porazom u Kupu, zbog kojeg njihova voljena ekipa neće moći da brani trofej, pa je vijest o finansijskoj konsolidaciji kluba sigurno donijela izvjesnu utjehu.

Problemi su nastali kada je država utvrdila da Harts duguje 1.75 miliona funti neplaćenog poreza, bez pripadajućih penala i kamata, na ime ugovora sa pozajmljenim igračima iz Litvanskog Kaunasa. Vlasnik Kaunasa, Vladimir Romanov, inače ima i veći broj dionica u škotskoj ekipi.

Tako da je dogovor koji je postignut o plaćanju dijela duga na rate, melem za finansijski posrnulu ekipu.

"Zadovoljni smo postignutim dogovorom sa državom koji omogućuje klubu da gleda u budućnost sa više izvjesnosti. Vjerujemo da je dinamika isplate duga takva da neće nauditi dugoročnom razvoju kluba", rekao je direktor Sergejus Fedotovas.

Harts je do sada u "svojim redovima", zahvaljujući dioničarskom udjelu uspio da sakupi 600.000 funti koje će iskoristiti za isplatu poreza, ali i za razvoj svoje omladinske škole.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC