• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vignjević: Udaren temelj za nastavak

U analizi polusezone, trener Vojvodine rekao da je bilo i dobrih stvari, da je nekolicina mladih igrača dobila i iskoristila šansu...

 Vignjević: Udaren temelj za nastavak Izvor: MONDO

Vojvodina je, po običaju, podbacila u prvenstvu Srbije. Izgubila je bodove tamo gdje ih je već bila "upisala", nije umjela nikako da pronađe put do mreža protivnika, a onda je zasijala u posljednjoj utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu (0:3).

Prilično srećno, Vojvodina je uspjela i da se plasira u polufinale Kupa Srbije i u prilici je da se konačno domogne tog toliko željenog trofeja.

Poslije smjenjivanja Zlatomira Zagorčića sa mjesta prvog trenera, što je bilo prilično iznenađenje s obzirom na to da su "lale" bilježile pobjede, doduše minimalne, na njegovo mjesto postavljen je Nebojša Vignjević. Do utakmice sa Zvezdom u posljednjem kolu JSL, toliko je bio osporavan. I on i igrači Vojvodine.

Sumirajući jesenju polusezonu, Vignjević je, u jednoj rečenici, opisao ono što je prošao sa saradnicima i ekipom: Bodovno - moglo je i bolje, ali sve u svemu, nije toliko loše.

"Kada sam došao u Vojvodinu rekao sam da imam cilj i viziju kako ona treba da igra. Tu ideju sam gurao do kraja i pokušavao da sprovedem. Ova polusezona je bila neki termin za ono što sam planirao. Rekao bih da smo postavili temelje za ono što nas čeka", rekao je Vignjević novinarima u Novom Sadu.

Priznao je trener "lala" da je bodovni saldo nezadovoljavajući, ali isto tako i da ne žali ni za čim, odnosno ni za jednim potezom koji je povukao.

"Tokom jeseni rotirali smo 26 igrača, jer nismo bili sigurni ko može da iznese pritisak, koji igranje u Vojvodini nosi. Ono čemu smo težili jeste model igre, što je teško praviti tokom prvenstva, ali nijednog trenutka nismo odustali. Nismo po svaku cijenu jurili rezultate. Da jesmo, moglo je da nam se dogodi da ostvarimo tri-četiri pobjede u nizu, a da potom uslijedi nekontrolisani pad. Vojvodina se u prošlosti suočavala s takvom situacijom i zato sam želio da je izbjegnem", rekao je Vignjević.

On je istakao da je Vojvodina veliki klub, za njega najveći u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, i da kao takav nosi sa sobom određene norme ponašanja, zahtjeve...

"Mnogi igrači ne shvataju da kad dođu u Vojvodinu iz manjeg kluba moraju da prihvate određene modele ponašanja i zahtjeve koji takav klub ima. Ne možete da dođete iz manjeg kluba a da ostanete na nivou tog kluba. Naravno, nemam ništa protiv manjih klubova, ali je jednostavno tako, ovde su ciljevi drugačiji. Možda nas je i to koštalo bodova, jer neki nisu shvatili...", rekao je Vignjević.

Utakmica sa Zvezdom i ubjedljiva igra i pobjeda (3:0) pokazala je put kojim Vojvodina treba da ide. Ali, Vignjević ne pravi sliku na osnovu te jedne utakmice.

"Mnogi su sumnjali u nas. Ne pričam na osnovu jedne utakmice. Oni koji su pratili treninge znaju o čemu pričam i kako se radilo", dodao je on.

Navodeći šta je sve to bilo dobro, Vignjević je apostrofirao to što je nekolicina golobradih mladića dobila zasluženu šansu, navodeći Miloša Deletića, Dejana Melega, Nemanju Radoju i Nebojšu Kosovića.

"Igrač Vojvodine kad obuče dres, nebitno je da li ima 17 ili 37 godina, pred sobom ima iste zahtjeve. Ali, mislim da smo tu dobili, jer sad to nisu mladi igrači, već igrači koji mogu da donesu prevagu i doprinos. Dobili smo Radoju, kome nije čak ni posvećena dovoljna pažnja, a koji je iz utakmicu u utakmicu jedan od najboljih igrača Vojvodine i koji pokazuje kako treba da izgleda jedan mladi igrač Vojvodine i kako mladi igrač može da igra u kontinuitetu i da njegove godine ne mogu da budu alibi. Mislim da će on vrlo brzo postati interesantan i klubovima van Srbije", konstatovao je Vignjević.

U nastavak sezone Vojvodina će ući bez Almamija Moreire sa kojim je danas raskinut ugovor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC