• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik BATE: Šta će Gončarenko u Zvezdi?

"Crvena zvezda je danas osrednji klub, a i ne bi mogla da mu ponudi novca koliko i bogatiji timovi", rekao prvi čovjek šampiona Bjelorusije.

 Predsjednik BATE: Šta će Gončarenko u Zvezdi? Izvor: MONDO

Preds.ednik BATE Borisova Anatoli Kapski razbija iluziju zvezdaša.

Ime mladog trenera Viktora Gončarenka danima se u domaćim sportskim medijima i navijačkim forumima očigledno pogrešno dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom.

Mnogi, često i mimo bilo kakve logike, smatraju da bi trener učesnika Lige šampiona, prije i poslije utakmice sa Bajernom mogao da razmišlja o napuštanju radnog mjesta i odlasku sa klupe proljećnog učesnika Lige Evrope.

MONDO je u srijedu pisao da će novac biti glavna prepreka i za dolazak Gončarenka i bilo koga inostranog stručnjaka na mjesto Aleksandra Jankovića. Tu tezu je dan poslije potvrdio i predsjednik BATE Borisova u intervjuu jednom specijalizovanom bjeloruskom fudbalskom portalu.

Upitan da prokomentariše glasine da bi Gončarenko uskoro mogao da preuzme vicešampiona Srbije odgovorio je kontrapitanjem:

"Šta je poenta tih priča? Koja bi bila poenta Viktorovog sastanka sa predstavnicima Crvene zvezde? Danas je to osrednji klub, koji ne igra Ligu šampiona... A i siguran sam da će Partizan još jednom biti šampion Srbije. Zvezda ne sija ni u evropskim takmičenjima", rekao je on, a potom iznio tezu koja je sve jasnija:

Zvezda jednostavno ne bi mogla da učestvuje u finansijskoj trci sa bogatijim klubovima.

"Da li bi novac bio razlog njegovog odlaska? Ne mislim da bi predstavnici Crvene zvezde mogli da ponude Gončarenku koliko i bogatiji klubovi", podvukao je Kapski.

Predsjednik bjeloruskog šampiona potvrdio je tezu koja je sve realnija kako se približava petak, "Dan D" za ostanak Aleksandra Jankovića: Crvena zvezda moraće da u narednom periodu potraži finansijski skromnije rješenje u izboru trenera. Stoga, uprkos ponuđenoj ostavci aktuelnog šefa struke, ne bi trebalo odbaciti i njegov ostanak na klupi i u drugom dijelu sezone.

A Gončarenko ima o čemu da razmišlja i bez priče o crveno-bijelima.

"Bukvalno prije mjesec dana Viktor je dobio ponudu da preuzme tim kluba iz Premijer lige Rusije. I odbio je", piše na kraju intervjua objavljenog na bjeloruskom portalu Goals.

(M.Šolak - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC