• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Partizanu bod i treće mjesto

Partizan poveo golom Saše Markovića u 52. minutu, ali Rubin preko Rondona stigao do boda u Humskoj, u meču 6. kola Grupe H Lige Evrope.

  LE: Partizanu bod i treće mjesto  Izvor: MONDO

Partizan takmičenje u Ligi Evrope završava na trećem mjestu u Grupi H!

Crno-bijeli osvojili su treći bod. Posle dva remija sa Nefčijem, šampion Srbije igrao je neriješeno i sa Rubinom - 1:1 (0:0). Strelci su bili Saša Marković u 52. i Hoze Salomon Rondo u 59. minutu.

Rubin je takmičenje u Grupi H završio na prvom mjestu sa 14 bodova, dok je Inter drugi sa 11. Partizan i Nefči imaju isto bodova (prvak Azerbejdžana igrao 2:2 sa Interom), ali su zbog gola Aleksandra Mitrovića u Bakuu crno-bijeli ipak treći, uprkos lošijoj gol-razlici (-5 Partizan, -4 Nefči).

Mogao je Partizan do sva tri boda, ali i Rusi. Posle anemičnog prvog poluvremena, u drugom je bilo svega - golova, prilika i sudijskih grešaka, nažalost na štetu crno-bijelih.

U otvorenoj borbi u Humskoj, Partizan je pokazao da je ove sezone možda mogao više da učini u Evropi. Još dugo će navijači "parnog valjka" žaliti za promašajima u Milanu protiv Intera, Nefčija u Beogradu...

Utakmica protiv Rubina vjerovatno je bila posljednja u dresu Partizana za nekolicinu igrača, a možda i za trenera Vladimira Vermezovića, koji je na početku nedelje rekao da će odluku o njegovom daljem angažmanu u klubu saopštiti krajem godine. Humsku bi među prvima mogao da napusti Nemanja Tomić, a pitanje je da li će narednog fudbalskog proljeća za "valjak" igrati Aleksandar Miljković, Vladimir Volkov, Marko Šćepović...

Dok su košarkaši Partizana mt:s u krcatom "Pioniru" igrali veoma važan duel sa Barselonom, prvotimci fudbalske sekcije sportskog društva branili su čast kluba pred oko 3.000 gledalaca

Uprkos slaboj posjeti zanimljivo je bilo na tribinama.

Oko 20. minuta navijači sa Južne tribine počeli su da skandiraju "Ćao Vermeze". Zatim su pozvali i ostale navijače da im se priključe u pjesmi, ali oni to nisu prihvatili.

Tačnije, jesu na Istoku, ali su malo izmijenili riječi. Umjesto nadimka trenera, pristalice crno-bijelih su ubacili prezime prvog čovjeka Partizana - Dragana Đurića, pa se stadionom zaorilo i "Ćao Đuriću".

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo toga. Samo je Gekdeniz Karadeniz u 23. minutu imao sjajnu šansu da dovede goste do prednosti, ali je Nikola Petrović izašao kao pobjednik iz duela sa Turčinom.

Nijedna ekipa nije uspjela da nametne svoj ritam. Rusi su imali loptu nešto više u svom posjedu, ali su, uglavnom, bili bezopasni po gol Partizana.

Početak drugih 45 minuta obećavao je daleko zanimljivije poluvrijeme. Tako je i bilo.

Saša Marković je propustio idealnu šansu. Stefan Šćepović je lijepo vidio kako se ubacuje saigrač iz veznog reda, uslijedio je odličan pas u prostor i vrlo loš šut Markovića. Lopta mu je prešla preko noge i završila daleko od stative.

Na drugoj strani, u istom minutu, Petrović je paradom unazad spasio svoj tim autogola.

Partizan je konačno poveo u Ligi Evrope ove sezone. Saša Marković je mnogo bolje reagovao u 52. minutu. Lijepo je po desnoj strani prošao njegov prezimenjak Lazar, koji je uočio da je Partizanov mladi reprezentativac potpuno sam na drugoj strani kaznenog prostora, Marković je primio loptu i sa 15-16 metara smjestio je pod prečku.

Vođstvo domaćeg tima trajalo je samo šest minuta.

Kristijan Ansaldi je "lažnjakom" podigao Miljkovića kao u parkiću, a onda vrlo preciznim centaršutem pogodio Hozea Rondona. Igrač iz Venecuele nije imao težak posao - sa nekoliko metara od gola, "poklonio se" i izjednačio - 1:1.

Mogao je Partizan opet do vođstva, ali ovaj put Vermezovićev tim je oštećen!

Očigledan penal nad Lazarom Markovićem nije svirao sudija Martin Hanson. Mladi napadač zaobišao je golmana Rubina Arlauskisa, kome je namjera bila samo da zaustavi Markovića, to je i uspio rukama, međutim, pištaljka arbitra iz Švedske ostala je nijema.

Vrlo brzo se Lazar Marković našao u novoj prilici, ovaj put nije lijepo zahvatio loptu, iako je bio potpuno sam. Uzvratio je tim iz Kazanja, ali je Petrović skinuo zicer Boketija sa samo par metara.

Partizan je pokušavao da stigne do pobjede, ali prilika više nije imao.

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov - Smiljanić, S. Marković - Ilić, L. Marković (od 77' Knežević), Tomić(od 74' Jojić) - S. Šćepović (od 72' M. Šćepović).

RUBIN: Arlauskis - Kuzmin, Ansaldi, Orbaiz, Kasaev (od 62' Davidov), Eduardo (od 75' Ermanenko), Marćano, Boketi, Karadeniz, Šaronov, Rondon.

(MONDO, foto: MONDO, Beta/ Darko Vojnović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC