• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga BiH pod lupom UEFA?

Evropska fudbalska unija istražuje osam mečeva Premijer lige Bosne i Hercegovine sumnjajući da su namješteni.

 Premijer liga BiH pod lupom UEFA? Izvor: MONDO

Banjalučki list "EuroBlic" piše da UEFA sumnja da je po nalozima kladioničarske mafije iz inostranstva namješteno osam utakmica u jesenjem dijelu šampionata, a najviše njih - čak polovinu odigralo je Sarajevo.

Sporna su i tri susreta trebinjskog Leotara, a pod lupom iz Niona našao se i jesenji šampion Željezničar, GOŠK iz Gabele (po dva meča).

Za po jednu utakmicu sumnjiče se i banjalučki Borac, Radnik iz Bijeljine, Zrinjski, Široki Brijeg i Zvijezda iz Gradačca.

Ukupno 10 klubova, više od pola Premijer lige BiH!

List navodi da se cijela istraga odvija bez znanja čelnika Fudbalskog saveza BiH, a da će rezultati istrage i eventualne sakcije biti poznati na proljeće naredne godine.

U trebinjskom Leotaru tvrde da ovakve optužbe nemaju osnova.

"Nemamo ništa protiv istraga, neka svako radi svoj posao. Na nekim utakmicama smo imali problema sa kartonima i povredama zbog kojih smo gubili utakmice. Kad se sve sabere, Leotar je imao uspješnu polusezonu. Znali smo osvajati bodove u gostima i zasluženo smo u sredini tabele", rekao je Spasoje Radović, direktor kluba sa Polica.

I direktor Borca Radmilo Šipovac odbacio je tvrdnje da je meč sa Radnikom bio namješten, nazvavši takve insinuacije apsurdnim.

"Neka istražuje ko god šta hoće. Vjerovatno je Borac u ovu grupu klubova ubačen zbog dobrih rezultata u prethodnim sezonama".


Kategoričan demant stigao je i iz bijeljinskog kluba.

"Smiješna je tvrdnja da je meč protiv Borca namješten. Mi smo kao novajlije u ligi gostovali ekipi koja je redovan učesnik evropskih takmičenja. Pa kako onda mi njih da pustimo na njihovom terenu? U Banjaluku smo došli poslije odlaska trenera Darka Nestorovića i plašili smo se katastrofe. Na kraju smo mogli i do boda, ali nismo imali sreće",
rekao je prvi operativac Radnika Boro Đokić.

DA LI JE ŽELJI VRAĆEN DUG U TREBINJU?



Prije meča 14. kola između Leotara i Željezničara, mediji u BiH su tvrdili da će plavi lagano osvojiti bodove u Trebinju zbog duga iz posljednjeg meča u prethodnoj sezoni što se i dogodilo.

Tada je Željo, kao osvajač duple krune, izgubio od Leotara poslije nevjerovatne serije od 30-ak mečeva bez poraza, čime je gurnuo tuzlansku Slobodu u niži rang.

Tuzlaci su bili ogorčeni posebno jer su dan prije utakmice na Policama lokalni mediji ustvrdili upravo da će se dogoditi takav scenario…

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC