• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga Evrope: Partizan među najgorima

Partizan u grupi timova bez pobjede u Ligi Evrope. Ipak, igra protiv Intera u Milanu pokazala sav kvalitet sadašnjeg tima crno-bijelih.

 Liga Evrope: Partizan među najgorima Izvor: MONDO

Koliko je srpski klupski fudbal na niskim granama, svjedoči i podatak da je Partizan, kao srpski šampion, među najgorim timovima koji su ove sezone igrali u Ligi Evrope!

Od 48 timova, Partizan je na diobi pretposljednjeg mjesta!

Crno-bijeli su osvojili tri boda uz gol-razliku -5 (3:8). Isto toliko bodova osvojili su i Nefči (gol-razlika -4), bečki Rapid (gol-razlika -10). Najlošiji tim je Hapoel Kirjat Šmona sa samo dva osvojena boda.

Isto toliko bodova osvojio je i lisabonski Sporting, ali on u petak uveče igra protiv Videotona posljednji meč Grupe G, ujedno i posljednji meč grupne faze Lige Evrope.

Partizan je među rijetkim timovima koji nisu ostvarili trijumf u ovoj sezoni Lige Evrope. Uz već pomenute klubove, i holandski Tvente, koji je sakupio četiri boda (četiri remija).

Uprkos tome, u Partizanu su relativno zadovoljni prikazanim i učinjenim u evropskom takmičenju. Zadovoljnije je, najvjerovatnije, rukovodstvo kluba, jer je bilo obećalo premiju od 1.500 evra svakom igraču za pobjedu nad Rubinom.

Poslije remija sa Rubinom iz Kazanja (1:1) trener Vladimir Vermezović je rekao da je Partizan imao najmlađu ekipu u takmičenju i da mu je nedostajalo malo više iskustva da bodovni saldo bude veći, možda i prolaz u drugu rundu takmičenja.

"Da nam je neko prije početka ponudio tri boda, objeručke bismo prihvatili. Nedostaje nam više jačih utakmica", analizirao je Vermezović.

Ispostaviće se da je Partizan igrao najbolje protiv dvije najbolje ekipe Grupe H - Rubina i Intera. Pogotovo je impresivna bila partija crno-bijelih u Milanu, kada su zaslužili bar bod. I protiv Rubina u Beogradu igra crno-bijelih je bila sasvim solidna u većem dijelu utakmice.

Ipak, za nešto više Partizan u ovom trenutku nije imao "podlogu". Upozorio je Vermezović uoči meča sa Rubinom da Evropa ide, ne staje, a da srpski fudbal zaostaje.

Ključni problem srpskog fudbala ostaje neminovna prodaja fudbalera. Kad se pogleda ko je sve u ne tako davnoj prošlosti igrao za Partizan, bez dileme se može reći da bi crno-bijeli bili stalni učesnici Lige šampiona, možda čak i neki značajniji faktor.

Stevan Jovetić, Adem Ljajić, Matija Nastastić (prodat bez dana igranja u prvom timu), Stefan Savić, Kleo, Nikola Aksentijević... samo su neki od igrača koji bi, da su ostali u Partizanu, sigurno činili jaku cjelinu.

Upravo to je potencirao kapiten Saša Ilić poslije utakmice sa Rubinom, sumirajući utiske o učešću u Ligi Evrope:

"Imamo mnogo mladih igrača i ako ovi momci budu ostali na okupu neko vrijeme i budu naporno radili, vjerujem da bi već sljedeće sezone bilo mnogo bolje".

Pitanje je, međutim, ko će od sadašnjeg tima ostati i na proljeće i narednih sezona. Uprava kluba javno je proklamovala stav da želi da gradi tim na mlađim igračima, a kao predvodnici tog tima označeni su Lazar Marković i Nikola Ninković. Tu su još i Miloš Ostojić, Aleksandar Mitrović, Miloš Jojić, Saša Marković, Stefan Aškovski, potom nepravedno zapostavljeni Darko Brašanac, kao i Dejan Babić...

Vjerovatno će iz Teleoptika još neko biti prekomandovan ove zime s obzirom na to da je moguće da će neko iz sadašnjeg prvog tima biti prodat (Medo Kamara, Zabija, Nemanja Tomić, Vladimir Volkov, Aleksandar Miljković...). Ne treba zaboraviti da je Partizan prošlog ljeta doveo Filipa Kneževića (konačno zaigrao protiv Rubina u četvrtak uveče, minut-dva), kao i Branka Pauljevića na poziciji desnog spoljnog.

Za tu Partizanovu mladost od velikog značaja bi bilo da ostanu i iskusniji. Sa Sašom Ilićem je već dogovoren produžetak ugovora, Bugarin Ivan Ivanov je nezamjenljiv u odbrani, Milan Smiljanić je odigrao odlično u drugom dijelu sezone.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC