• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čiji je igrač Lazar Marković!?

Sportska štampa piše da Partizan neće dobiti ni dinara od transfera Lazara Markovića u Čelsi, jer je on već prodan izraelskoj menadžerskoj agenciji.

  Čiji je igrač Lazar Marković!?  Izvor: MONDO

Kada je u maju ove godine SOS Kanal objavio da je biser Partizana i srpskog fudbala Lazar Marković prodan londonskom Čelsiju, na Topčiderskom brdu su se brže-bolje, iz sve snage, krenuli da to demantuju i tvrdili da ništa od toga nije tačno.

Nekako paralaleno sa tom informacijom, predsjednik Partizana Dragan Đurić dao je intervjuu listu "Sport" u kojem je o Markoviću izjavio sljedeće:

"Iskreno, ni u slučaju ponude koja se ne odbija, za 50 miliona evra, Lazara ne puštamo da ide. I klub i Marković su saglasni da je za njega najbolje da ostane još godinu dana u Partizanu", rekao je tada Đurić.

Beogradska sportska štampa danas bruji o tome da je Marković na pragu Čelsija već ove zime(!) i da će transfer biti vrijedan 10 miliona evra. Nije zgoreg podsjetiti na izjavu Kenija Dalgliša iz januara ove godine, u vrijeme dok je bio trener Liverpula, da je Partizan za Markovića odredio cijenu od 14 miliona funti, odnosno oko 17 miliona evra.

"Partizan traži 14 miliona funti, a to je za nas previše", rekao je tada Dalgliš.

Od ovih cifara mnogo je važnije pitanje koliko će novca dobiti Partizan od transfera Markovića?

List "Sport" piše da se tih 10 miliona evra, koliko će navodno Čelsi platiti za Markovića, neće sliti u kasu Partizana, jer je talentovani srpski fudbaler proletos prodan agenciji izraelskog menadžera Pinija Zahavija, koja sada polaže pravo na njega!

Isti izvor navodi i da je Zahavi odlučio da Markovića već ove zime proda u Čelsi, što je ubrzalo priče o transferu.

Hm, da li nekome znači nešto ime Avram Grant? Sjećate se, bio je trener Partizana od januara do juna 2012. godine. A bio je i trener Čelsija, i ostao je u odličnim odnosima sa Romanom Abramovičem.

Dakle, prema gore navedenom, Partizan je već prodao Markovića, ali ne Čelsiju, već menadžeru! Ako je ovo tačno, crno-bijeli će dobiti novac za Markovića od menadžerske agencije samo je pitanje koliko i kada - da li kada transfer bude završen ili je taj novac već isplaćen Partizanu (u ratama).

Ako je ovo tačno, zašto čelnici Partizana o tome ćute, zašto ne saopšte istinu (ne samo o ovom slučaju). Ako je istina da je Marković prodan menadžerskoj agenciji, logično pitanje je koliko je tu Partizan "dobar"? Odnosno, kakav je uopšte tu sklopljen "dil"?

Takođe, šta je sa pričom i tvrdnjama da će Marković ostati u Partizanu još godinu-dve, jer je projektovan da, uz još nekoliko mlađih igrača poput Nikole Ninkovića, bude nosilac igre crno-bijelih i vođa nove generacije?

Nemoguće je u ovom slučaju, a ne spomenuti izjavu Dragana Đurića iz oktobra 2011. godine, koji je reagovao na informacije da je Fiorentina kaparisala Lazara Markovića.

"Ko god je plasirao takvu priču (da je Fiorentina kaparisala Markovića) je zlonamjeran. Niko nije za prodaju Markovića. On je biser iz naše škole koji treba da se razvija u Humskoj i da igra minimum dve-tri godine. To isto važi za Aksentijevića i najmlađeg, Ninkovića", rekao je Đurić tada u intervjuu "Večernjim novostima".

Nikola Aksentijević je, u međuvremenu, prodan. A besmisleno je i podsjećati na slučajeve Stevana Jovetića (od njegove prodaje Partizan je dobio samo 50 procenata), Stefana Savića, Matiju Nastasića...

Mnogo je pitanja za čelnike Partizana...

(P. V. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC