• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nije htio Mićua

Napadač Svonsija i trenutno najbolji strelac Premijer lige nuđen je nekolicini engleskih klubova još leta 2011. godine.

  Niko nije htio Mićua  Izvor: MONDO

Migel Perez Kuesta, ili skraćeno Miću, iz kola u kolo oduševljava lakoćom kojom daje golove za skromnu ekipu Svonsija.

Iako nije klasičan centarfor, već uglavnom napada iz drugog plana, Miću sa 12 pogodaka na 16 mečeva predvodi listu najubojitijih fudbalera Premijer lige, ispred provjerenih golgetera poput Suareza, Van Persija, Ba i Defoa.

Svonsi ga je letos platio 2,5 miliona evra, a 2011. su mnogi mogli da ga imaju besplatno, ali im nije bio zanimljiv!

Tako bar tvrdi Geri Armstrong, nekadašnji napadač Totenhema, sada stručni konsultant za mečeve Primere na jednoj TV stanici.

"Mićua sam još prije godinu i po preporučio nekolicini premijerligaša, ne sjećam se da li su u pitanju bila tri ili četiri kluba. Tada je igrao za Seltu u drugoj španskoj ligi i isticao mu je ugovor", izjavio je Armstrong nakon meča Svonsi - Norič (3:4).

"Pošto niko nije bio zainteresovan, momak je potpisao za Rajo Valjekano i bio njihov najbolji strelac prošle sezone. Ljetos sam opet pričao o njemu, između ostalih i sa Mihaelom Laudrupom, prije nego što je postavljen za menadžera Svonsija. On je imao hrabrosti da ga potpiše i time je napravio posao godine u Premijer ligi".

Armstrong kaže da je kao bivši igrač Totenhema preporučivao Španca svom klubu, ali da ovi nisu reagovali. Ironija je u tome što menadžer "pevaca" Andre Viljaš Boaš sada izjavljuje kako mu je u januarskom prelaznom roku neophodan kvalitetan napadač!

Mihael Laudrup izjavio je da Mićua sada ne bi prodao za manje od 25 ili 30 miliona funti, jer je to cijena po kojoj se prodaju najbolji strelci.

Ostrvski mediji navode da je za 190 cm visokog ofanzivca zainteresovan Liverpul i da bi u januaru mogao da ponudi sedam miliona funti!?

Ostaje da se vidi kako će Laudrupu da objasne da Miću vrijedi mnogo manje od Stjuarta Dauninga (20 miliona funti), Džordana Hendersona (16), Džoa Alena (15) ili Fabija Borinija (10,5)?

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC