• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Van Persi riješio derbi

Siti od 0:2 stigao do 2:2, nastavio da napada, ali je Van Persi u 92. minutu matirao Harta iz slobodnog udarca - uz pomoć Nasrija.

 PREMIJER: Van Persi riješio derbi Izvor: MONDO

Svi aduti u završnici su bili na strani Mančester sitija, ali neka nevidljiva sila u engleskom fudbalu kao da voli i "gura" Mančester junajted.

Ponovo su "crveni đavoli" stigli do čitavog plijena u sudijskoj nadoknadi vremena, a ova pobjeda je značajnija utoliko što je ostvarena na terenu aktuelnog šampiona i najozbiljnijeg takmaca u trci za titulom.

Robin Van Persi oštro je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, Samir Nasri u "živom zidu" nesrećno postavio nogu i lopta je promijenila pravac, tako da je izmakla Džou Hartu, udarila stativu sa unutrašnje strane i završila u mreži - 2:3 (0:2)!

To je značilo da će Junajted poslije 16 odigranih kola voditi na tabeli Premijer lige sa 39 bodova, šest više od Sitija, odnosno 10 više od trećeplasiranog Čelsija.

Dvostruki strijelac za četu Aleksa Fergusona bio je Vejn Runi u 16. i 29. minutu, a domaćin je izjednačio pogocima Jaje Turea u 60. i Pabla Zabalete u 86. minutu.

Minut prije Tureovog pogotka, Junajted je umalo poveo sa 3:0, čime bi pitanje pobjednika vjerovatno bilo riješeno mnogo prije kraja.

Van Persi majstorski je tukao iskosa sa 18 metara, pogodio stativu, a Ešli Jang lako smjestio u mrežu odbijenu loptu. Jang je bio u liniji sa Zabaletom, a pomoćni sudija ipak signalizirao ofsajd. Time je mahač napravio "podlogu" dramatičnoj završnici, u kojoj su, prije svih, mogli da uživaju neutralni posmatrači.

Mančester junajted revanširao se "građanima" za poraz na Old Trafordu (1:6), oktobra 2011. Rezultatski ne, ali emotivno da.



Gosti su poslije početka meča provedenog u podređenom položaju i dvije šanse Marija Balotelija (slobodan udarac u četvrtom minutu, šut preko gola u 11), relativno lako stekli dva gola prednosti.

Runi je oba puta savladao Džoa Harta udarcima desnom nogom po zemlji.

Prvo je majstorski krunisao brz kontraudar i pravovremeno dodavanje Ešlija Janga, poslavši loptu u donji desni ugao, između Klišija i Berija, a 13 minuta kasnije bio precizan i na centaršut Rafaela sa desnog boka, kada je zaspala kompletna odbrana Sitija. Matija Nastasić ostao je "ukopan" na prvoj stativi, a Kolo Ture zakasnio sa uklizavanjem.

Siti je već u 20. minutu ostao bez povrijeđenog kapitena Vensana Kompanija, a Roberto Manćini u 52. minutu je priznao propast "eksperimenta Baloteli" i uveo Karlosa Teveza.

Šampion je dobio na živosti i smanjio je na 1:2 iz akcije u kojoj su upućena čak četiri šuta!

David De Hea odbranio je udarce Teveza i Silve iz neposredne blizine, zatim je Smoling izblokirao šut Teveza, da bi Argentinac konačno odložio loptu Jaji Tureu, koji je sa 12-13 metara bio precizan.

Bilo je, potom, polušansi na obje strane, da bi u 79. minutu Junajted na čudesan način ostao u vođstvu. David Silva bacio je na zemlju Patrisa Evru i sa pet-šest metara iskosa pogodio u rame De Heu, od koga se lopta odbila u prečku!

Manćini je u 84. minutu kao posljednji adut sa klupe "izvukao" Edina Džeku, da bi Zabaleta dva minuta kasnije izjednačio posluje kornera i neviđene gužve (sa ivice kaznenog prostora tukao kroz noge Filu Džonsu).

Kao djeca su se radovali fudbaleri u svijetloplavim dresovima i većina navijača na stadionu Etihad, ali to nije bio konačan rezultat...

REZULTATI 16. KOLA:

Mančester siti - Mančester junajted 2:3 (0:2)
/Ture 60, Zabaleta 86 - Runi 16, 29, Van Persi 90+2/

Everton - Totenhem 2:1 (0:0)
/Pijenar 90, Jelavić 90+2 - Dempsi 76/

Vest Hem - Liverpul 2:3 (2:1)
/Nobl 36p, Džerard 44ag - Džonson 11, Kol 76, Šelvi 79/

u ponedjeljak:

Fulam - Njukasl (21.00)

odigrano u subotu:

Arsenal - Vest Bromvič Albion 2:0 (1:0)
/Arteta 26p, 64p/

Aston Vila - Stouk 0:0

Sautempton - Reding 1:0 (0:0)
/Pančon 61/

Sanderlend - Čelsi 1:3 (0:2)
/Džonson 66 - Tores 11, 45p, Mata 49/

Svonsi - Norič 3:4 (0:3)
/Miču 51, 90, Guzman 59 - Viteker 16, Basong 40, Holt 44, Snodgras 77/

Vigan - Kvins Park Rendžers 2:2 (1:1)
/Mekarti 18, 74 - Nelsen 25, Sise 71/

TABELA: Mančester j. 39, Mančester s. 33, Čelsi 29, Everton 26, Totenhem 26, VBA 26, Arsenal 24, Svonsi 23, Stouk 23, Vest Hem 22, Liverpul 22, Norič 22, Fulam (-1) 17, Njukasl (-1) 17, Sautempton 15, Aston Vila 15, Vigan 15, Sanderlend (-1) 13, Reding (-1) 9, KPR 7.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan Vujic

Siti je dobar tim i nije za pocjeniti ali junajted je jedan jedini neponovljivi.Sam tako djavoli.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC