• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Gađaju nas svim i svačim...

"Protiv Čelsija gađali su nas stolicama, upaljačima, novčićima... Sada se dogodilo slično i na stadionu Sitija, a niko nije kažnjen".

 Ferguson: Gađaju nas svim i svačim... Izvor: MONDO

Mančester junajted dobio je veliki gradski (pa u skorije vrijeme i engleski) derbi na terenu omraženog Mančester sitija.

Nije moglo dramatičnije - 0:2, 2:2, pa onda 2:3 iz slobodnog udarca koji je izveo Robin van Persi, od noge Samira Nasrija, pa od stative u mrežu Džoa Harta. Na crvenoj strani grada delirijum, na plavoj očaj.

Zbog burne proslave gola, kapiten Junajteda Rio Ferdinand dobio je kraj aut linije novčić u čelo, koji ga je posjekao, pa je obliven krvlju napustio "Etihad". Ovaj neslavan potez navijača Sitija, koji su bijesni pokušali i da utrče na teren, a bilo je i sukoba sa redarima, prokomentarisao je menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson.



Poslije pobjede koja "važi" šest bodova u trci za titulom prvaka, Ferguson je se osvrnuo na nešto što se njegovom timu događa širom Engleske.

"Šteta što su navijači Sitija utrčali na teren i bacali novčiće. To ne smije da se događa. Isto je bilo i kod Čelsija, ali su ti problemi prikriveni drugim stvarima. Možemo i bez toga", rekao je Ferguson i aludirao na to da se poslije utakmice u Londonu više pričalo o rasističkom sukobu sudije Marka Klatenburga i tamnoputih igrača Čelsija, nego o ponašanju navijača tog kluba.

"Kod Čelsija, imali smo bačenu polovinu polomljenog sjedišta na teren, letjeli su novčići, upaljači i ništa se nije dogodilo potom. To je problem", dodao je.

Ipak, poslije pobjede u "minut do 12", Ferguson je rekao da će pokušati da zapamti samo sport.

"Od danas, izbrisaću iz sjećanja da se ovo dogodilo, jer je ovo bila odlična utakmica. Niste mogli da 'trepnete'. Ovaj susret potvrdio je koliko kvaliteta postoji u Premijer ligi, ovo je sjajna liga. Ne mogu da se sjetim mnogo dramatičnih dana kao što je bio ovaj", rekao je vremešni menadžer koji je na putu da osvoji 13. titulu prvaka sa Junajtedom.

"Danas je specijalan dan jer Siti nije izgubio kod kuće u Premijer ligi dvije godine".

O toku utakmice...

"Imali smo poništen gol koji je postignut iz očito regularne pozicije, poslije čega su oni osvojili teren i smanjili na 1:2. Fudbal je takav kakav je, pa nekad može da te udari pravo po zubima i sve ti ih polomi... Zaslužili su igrom da stignu do 2:2, ali do tog trenutka smatram da smo bili daleko bolji tim od njih", prokomentarisao je Ferguson.



Njegov "ljuti" rival Roberto Manćini, koji je ispao iz Lige šampiona, pa i Lige Evrope, a u Premijer ligi zaostaje velikih šest bodova za Junajtedom od danas, rekao je...

"Mi smo postali šampioni prošle sezone posljednjim dodirom noge i lopte", podsjetio je Italijan na pogodak Serhija Aguera u 94. minutu posljednjeg kola protiv Kvins Park Rendžersa (3:2), gdje bi remi značio titulu za Junajted.

"Stoga, ovakve stvari se događaju. Ali, nismo zaslužili da izgubimo u ovoj utakmici. Igrali smo dobro..."

Za razliku od Fergusona koji kaže da je Junajted do finiša bio daleko bolji, Manćini smatra potpuno drugačije.

"Oni 20 minuta nisu pipnuli loptu i poveli su iz prve šanse za gol. Uspjeli smo da se vratimo i dominirali smo u drugom poluvremenu. Nije nam bilo dosta ni 2:2, htjeli smo da pobijedimo i imali šanse za to. Pokazali smo da smo zaista jak tim, koji može opet da osvoji titulu. Nažalost, ne možemo uvijek da pobijedimo", rekao je Manćini.

"Uvijek postoji trenutak kada izgubiš kod kuće i to se dogodilo baš danas. Ali, ovo je duga sezona".

Ko je u pravu, biće poznato na proljeće...

(MONDO, foto: Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC