• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lionel Mesi svjetski rekorder!!! VIDEO

Lionel Mesi postigao je 85. i 86. gol u 2012. i oborio rekord Gerda Milera iz 1972. godine.

 Lionel Mesi svjetski rekorder!!! VIDEO Izvor: MONDO

Nismo ni završili tekst o pet pogodaka Radamela Falkaa u dresu Atletiko Madrida, a morali smo da se okrenemo još jednom fudbalskom fenomenu zvanom Lionel Mesi.

I da pišemo izvještaj već u 25. minutu utakmice koju Barselona ove nedjelje uveče igrao u Sevilji, protiv Betisa.

O čemu se radi?

Svjetski fudbal ovog 9. decembra 2012. godine dobio je novog apsolutnog šampiona po broju postignutih golova. Nevjerovatni Mesi za samo 25 minuta uspio je prvo da stigne, a onda i prestigne 40 godina star rekord kultnog njemačkog centarfora Gerda Milera.

Miler je te kalendarske 1972. godine postigao 85 golova za Bajern Minhen.

Mesi je u 16. minutu pogodio mrežu Betisa i upisao 85. a u 25. minutu i 86. gol u 2012. godini. To nikome nije pošlo za rukom, a sve ovo dogodilo se samo pet dana nakon što je Mesi iznijet s terena u finišu utakmice Lige šampiona sa Benfikom.

Njega je tada trener Tito Viljanova tek drugi put ove sezone izostavio iz startnih 11 u svim takmičenjima, a na teren ga je, u rezultatski nebitnoj utakmici za Barsu, poslao u 56. minutu - u potjeru za 85. golom i izjednačenjem rekorda.

U prvoj šansi u kojoj se našao, Mesi je ostao da leži nepomičan i zastražio je sve navijače Barselone, kao i većinu ljubitelja fudbala širom planete. Prve prognoze bile su pesimistične, jer se omaleni Argentinac držao za desno koljeno, ali su potom ljekarski pregledi donijeli nešto vedrije prognoze.

Ipak, malo ko vjerovao je da će Mesi uopšte igrati protiv Betisa pet dana kasnije, a on ne da je zaigrao već je postigao 111. i 112. gol za Barsu u La Ligi ove godine, pa tako njemu i saigračima potrebna su još samo dva do 31. decembra da obore sopstveni rekord iz 2010. godine...

Do kraja utakmice, Betis je uspio samo da smanji na 1:2 golom Rubena Kastra u 39. minutu, ali ne i da spriječi Barsu da prvi put poslije sezone 1996/97 pobijedi oba seviljska tima u prestonici Andaluzije. Ranije, Barselona je nadigrala Sevilju rezultatom 2:3.

Bila je to 14. pobjeda Barselone u 15 odigranih kola Primere, što je novi svojevrstan rekord. U narednom kolu igraju Barselona - Atletiko Madrid. Može li Falkao da zaustavi mašineriju iz Katalonije?

POGLEDA JTE GOL BROJ 85, A ONDA GOL BROJ 86...

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC