• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Interu derbi, Juve na vidiku...

Smjena na mjestu iza lidera Juventusa. Sada je Inter drugi. "Nerazuri" su u derbiju pobijedili Napoli na "Meaci" - 2:1 i preskočili Napolitance.

 SERIJA A: Interu derbi, Juve na vidiku... Izvor: MONDO

Derbi kola zaista je to i bio.

Igrali su drugi i treći tim Serije A pre 16. kola Serije A i onda zamijenili.

Fudbaleri Intera uspjeli su da pobijede Napoli na svojoj "Đuzepe Meaci" u nedjelju uveče u pomalo haotičnom meču koji je mogao da ode u sva tri pravca.

Na kraju 2:1 (2:0), uz "bezbroj" propuštenih šansi, nekoliko nedosuđenih penala, komičnih grešaka odbrana dva tima i prinudnih izmjena zbog povreda. Bilo je svega, a poslije svega Inter ima 34 boda, četiri manje od lidera Juventusa i od danas jedan više od Napolija.

Da su "nerazuri" i protiv "manjih" klubova igrali kao protiv favorita ove sezone, a nadigrali su i Juventus (1:0) i Milan (1:0) i Napoli, možda bi oni bili lideri sada. Ipak, prije dvije vezane pobjede na "Meaci" nad Napolijem i prethodno Palermom (1:0), tim Andree Stramaćonija osvojio je samo bod u duelima sa Atalantom (2:3), Kaljarijem (2:2) i Parmom (0:1), pa može usput i da se zahvali Juventusu na nekim kiksevima u isto vrijeme.

Inter je poveo iz prve šanse na utakmici i to zahvaljujući povratnik u tim poslije dva meča suspenzije, Antoniju Kasanu. On je iz kornera "pogodio" zaboravljenog Fredija Guarina na "drugoj" stativi, gdje je novajlija u Interovom timu uhvatio volej za 1:0. Igrao se tek osmi minut.

Napolijeva gol-mašina Edinson Kavani imao je dvije šanse, a Kasano jednu prije drugog gola Intera. Guarin je profitirao iz lošeg ispucavanja gostujućeg tima i ponudio šansu Dijegu Militu, takvu šansu iz koje "El Principe" ne promašuje - 2:0, prije poluvremena, u 39. minutu.

Morgan De Santis "dohvatio" je loptu, ali ne i zaustavio šut Argentinca.

Umalo je bilo 3:0 već u prvih 45 minuta, kada je Kasano proigrao Alvara Pereiru, ali je njegova "bomba" ostala na prečki.

Napoli je znao da će u drugom poluvremenu morati da preskoči planinu kako bi izbjegao poraz poslije pet mečeva u kojima je osvojio 11 od mogućih 15 bodova i krenuo je odmah u realizaciju teškog zadatka. Samir Handanović bio je na velikim mukama od povratka iz svlačionice.

Bivši saigrač slovenačkog golmana iz zajedničkih dana u Udinezeu, Gokan Inler, umalo je smanjio na 2:1, ali je Handanović potvrdio klasu i sjajno zaustavio taj pokušaj. Iz kornera koji je uslijedio, bivši igrač Intera Goran Pandev skoro da je počeo da se raduje, ali je Handanović i to spriječio, potom je odbitak od prečke Kristijan Mađo pokušao da ubaci u mrežu, ali ni on nije uspio...

...sve dok lopta nije stigla na stopalo Kavanija, koji jeu 54. minutu ukucao loptu u mrežu Handanovića - 2:1!



Imao je Napoli sasvim dovoljno vremena za preokret, ali nije imao ni sreće, dok je mora se priznati i na drugoj strani "visio" gol za 3:1. Možda bi tako i bilo da je Rodrigo Palasio bio prisebniji u par navrata.

Ovako i Napolitanci će imati za čim da žale, ali i da se ljute. Mađo je "odlijepio" kada sudija Ricoli start Žuana Žesuza nad njim nije okarakterisao kao penal, a potom je Pandev šutirao u kaznenom prostoru, a lopta se od tela prinudnog štopera Estebana Kambijasa odbila od teren, pa nazad u ruku... Napoli je tražio jedanaesterac, ali Ricoli nije želio da čuje.

Pandev je potom imao najbolju šansu za 2:2, ali je njegov jak šut Handanović majstorski odbranio. "Guranje" od 0:2 ka bodu iscrpljeni i tek od gripa oporavljeni Marek Hamšik platio je povredom prepone u finišu zbog koje je tražio izmjenu i od tog trenutka Napoli više nije bio toliko opasan.

Posljednju šansu da izbjegne poraz Napoli je imao poslije prekida, ali se Mađo nije dobro snašao kada mu je Kavani "pogodio" glavu sjajnim centaršutem. Bilo je to preslabo da bi se savladao Handanović.

INTER: Handanović - Ranokija, Kambijaso, Žuan Žesus - Nagatomo, Zaneti, Gargano, Guarin, Pereira - Kasano (Palasio 59), Milito (Kutinjo 74).

NAPOLI: De Santis - Gamberini (Pandev 46), Kanavaro, Britos - Mađo, Behrami, Inler (Džemaili 58), Zuniga - Hamšik (Mesto 84) - Insinje, Kavani.

Pročitajte sve rezultate, strijelce i tabelu poslije ostalih utakmica Serije A odigranih u nedjelju.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC