• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Ovo je specijalna pobjeda

Mančester junajted napravio dodatni korak ka tituli, a Aleks Ferguson sija od sreće. Njegov skor protiv Sitija: 18 pobjeda, šest remija, sedam poraza.

 Ferguson: Ovo je specijalna pobjeda Izvor: MONDO

Buran mančesterski derbi, pet golova, raduje se crveni dio grada!

"Bučne komšije", kako je trener Mančester junajteda prošle sezone nazvao i isprovocirao plavi dio grada, prošle sezone su se radovale dva puta i na kraju Premijer lige. Sada je došao red za radost crvenog dijela Mančestera.

Vodili su "đavoli" 2:0, dali i treći gol koji je ponišen, da bi se Mančester siti vratio, izjednačio, ali je ostao bez boda. Robin van Persi je uz pomoć Samira Nasrija postigao pobjedonosni gol za pobjedu od 3:2 i +6 na tabeli.

Prekinuta je nevjerovatna serija Mančester sitija - čak 37 utakmica bez poraza na svom terenu. Posljednji poraz na svom terenu Siti je pretprio 20. decembra 2010. godine od Evertona.

Kakav udarac šampionu!

"Utakmica je bila odlična, posebna! Ovo vam govori o kvalitetu Premijer lige, ovo je sjajno takmičenje", rekao je Ferguson u analizi meča na "Itihadu", ne krijući ushićenje zbog velike pobjede.

Ferguson je kao trener Junajteda učestvovao u 31 mančesterskom derbiju. Prvi mu je bio 6. decembra 1992. godine, kada je Junajted dobio 2:1. Zanimljivo, tačno 20 godina kasnije, još jedna pobjeda. Ukupno ih ima 18. Šest utakmica koje je vodio završreno je neriješeno, a sedam je izgubio. U svim tim mečevima njegov tim je dao 51 gol, a primio 37.

Vremešni Škot nije štedio riječi hvale za dvojicu napadača svog tima - Vejna Runija i Robina van Persija.

"Bilo je sjajno gledati kako Runi daje golove. Znajući ga, vjerujem da je ovo početak serije. Van Persijeva igra je bila fenomenalna, sve vrijeme ih je pritiskao. Golom u derbiju zacementirao je ljubav kod navijača", izjavio je Ferguson.

Dodao je da bi bila šteta da njegov tim nije pobijedio, jer je zaslužio tri boda.

"Krasio nas je timski duh i bilo je 'predodređeno' da dobijemo", kaže Ferguson.

Ipak, trenerski lisac staje na loptu, svjestan da ništa nije riješeno u prvenstvu. Prošle sezone su viđeni nevjerovatni obrti. A pritom, Sitiju je ostalo samo ovo takmičenje, dakle Premijer liga, dok će Junajted igrati na tri fronta - Premijer liga, Liga šampiona i FA Kup.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC