• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZMAJEVI": Od Brazila do Alžira… (VIDEO)

Pogledajte sve golove fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u 2012. godini.

 "ZMAJEVI": Od Brazila do Alžira… (VIDEO) Izvor: MONDO

Godinu na izmaku većina stručnjaka doživljava veoma uspješnom po fudbalsku reprezentaciju BiH, posebno u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

"Zmajevi" su lideri svoje kvalifikacione grupe ispred Grčke, Slovačke....

Prvu utakmicu 2012. godine izabranici Safeta Sušića odigrali su u februaru u Švajcarskoj protiv selekcije Brazila. "Karioke" su u prijateljskom meču slavile autogolom Saše Papca u posljednjim minutima (2:1), a gol za BiH postigao je Vedad Ibišević.

Potom su "zmajevi" izgubili u maju u Dablinu od Irske (1:0), a jedini pogodak postigao je postigao je rezervista Šejn Long.

Novi poraz uslijedio je u Čikagu od Meksika (2:1), poslije greške debitanta Stojana Vranješa, koju je iskoristio napadač Mančester junajteda Havijer Hernandez Ćićarito.

Prekid negativne serije u prijateljskim utakmicama dogodio se pred start kvalifikacija u velškom Laneliju. "Zmajevi" su na krilima Miroslava Stevanovića stigli do rutinske pobjede od 0:2, a osim što je bio strijelac, as Vojvodine je i asistirao Ibiševiću.

A onda je uslijedilo ono pravo - kvalifikacije za SP i rekordna pobjeda 7. septembra u Lihtenštajnu (1:8). Akteri golijade bili su Edin Džeko i Vedad Ibišević sa het-trikom, te Zvjezdan Misimović sa dva pogotka.

Četiri dana kasnije na "Bilinom polju" pala je Letonija (4:1), a dvostruki strijelac bio je Misimović. Po jednom u listu strijelaca upisali su se Edin Džeko i Miralem Pjanić.

U oktobarskom meču u Atini, nije viđen nijedan gol, ali je BiH iz Grčke donijela važan bod, koji je sa "trojkom" iz Zenice nad Litvanijom (3:0) dobio na značaju pošto će na tabeli ostati lideri najmanje do proljeća.

Golove Litvancima postizali su Džeko, Ibišević i Pjanić.

Bila je to posljednja kvalifikaciona utakmica u 2012. godini, a za kraj ostavljena je prijateljska utakmica povodom 50. godišnjice nezavisnosti Alžira.

U "vaterpolo" meču zbog jake kiše sa izabranicima Vahida Halilhodžića, "zmajevi" su slavili minimalnu pobjedu pogotkom debitanta Muamera Svrake.

Ukupno je Sušićev tim postigao 20, a primio sedam golova uz skor od pet pobjeda, remija i tri poraza.

Pogledajte sve golove BiH u 2012. godini, od Brazila do Alžira.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC