• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Okosnica tima sačuvana, biće dolazaka

Struka u Zvezdi najavljuje promjene u timu za proljeće. Sačuvana okosnica tima, dolazak četiri-pet igrača.

 ZVEZDA: Okosnica tima sačuvana, biće dolazaka Izvor: MONDO

U danu kada se u Ljutice Bogdna obilježavao 50. rođendan stadiona Crvena zvezda i 21 godina od uspjeha u Tokiju, prvi put pred novinare zajedno je izašao tandem Zoran Stojadinović - Aleksandar Janković.

Budući sportski direktor i aktuelni trener crveno-bijelih nisu slavno počeli komunikaciju u finišu jesenjeg dijela prvenstva Srbije, ali su poslije prvog operativnog sastanka u pripremi prelaznog roka pronašli zajednički jezik i zaboravili sve nesuglasice.

Ni Stojadinović, ni Janković nisu htjeli da pričaju o imenima. Novinari su, nekako, od sportskog tandema uspjeli da izvuku bar kratak spisak onih igrača koji nisu planirani za prodaju ove zime, osim u incidentnim situacijama, odnosno u slučaju dobre ponude.
Taj kratak spisak čine: Darko Lazović, Nenad Miljaš (Stojadinović potvrdio da ostaje), Luka Milivojević, Ognjen Mudrinski, Filip Kasalica, Luka Milunović, Filip Mladenović, Uroš Spajić i Aleksandar Pantić.

To je okosnica ekipe oko koje će se praviti tim po ukusu Dragana Džajića, Stojadinovića i Jankovića, a mogućnostima Nebojše Čovića, zaduženog za finansije kluba.

Projektovani sportski direktor najavio je dolazak četiri do pet igrača, od čega stranci mogu da čine najviše jednog ili dvojicu. O imenima, naravno, nije htio, pa čak nije želio da kaže na kojim pozicijama Zvezda mora da dovede nove igrače, posluživši se opaskom: "To znate i vi".

Saglasni su da neće stajati na putu nekim starijim igračim ako procijene da je vrijeme da odu i da će im u tome pomoći, ali da će biti ozbiljnih promjena naslućuje Stojadinovićeva ocjena da Crvenoj zvezdi na zimskim pripremama ne treba više od 25 igrača, a da ih je trenutno na platnom spisku 41.

Ako se doda i to da Zvezdini "sportisti" razmatraju i koje će omladince pozvati 9. januara na prozivku to optimalan broj fudbalera iz prvog tima svodi na nešto više od 20. Među njima sigurno neće biti Nikole Maksimovića, jer je stav svih ljudi u klubu zaduženih za struku da prodat igrač ne može da igra za Crvenu zvezdu.

O međusobnim odnosima i komunikaciji, Stojadinović i Janković su u razgovoru sa novinarima istakli da je sada sve u redu. I više od toga. Upotrijebili su termine: "fenomenalni odnos" i "savršeno uklapanje i razumijevanje".

"Ja uvijek kažem: 'Ono što izgleda crno spolja, ne mora da bude crno unutra'. Ja sam čovjek koji priznaje svoje greške, nisam sujetan, znam da sam u nekim stvarima pogriješio u odnosu na Saleta, i mi smo sve to riješili u četiri oka. Milsim da poslije tog našeg razgovora, prvog dana kada sam došao nije ostala nikakva zaleđina i mislim da je bolje što je tako bilo, jer sada imamo više nego fenomenalan odnos", rekao je Stojadinović.

Janković je dodao da je uvijek u službi kluba i da odnose nikad ne posmatra kroz ličnu prizmu.

"Mi se u Srbiji uvijek više bavimo ličnim odnosima nego bilo čim drugim. Kad sam se vratio u Zvezdu i to je bilo protumačeno kao lični odnos. Prema sadašnjoj upravi u Zvezdi ja zaista ne gajim nikakav lični odnos, ja sam u funkciji kluba bio i kada sam se vratio, kada je situacija bila zaista teška. Baziram se prema poslu i institituciji koju zastupamo. I Zoran i ja smo na istom zadatku da formiramo tim koji će donijeti rezultat i koji će biti na nivou Zvezdinog renomea i ambicija, savršeno se uklapamo kada su ta razmišljanja u pitanju i kada je konstrukcija tima u pitanju", rekao je trener Zvezde.

Janković je istakao i da sve što je bilo između njih dvojice sada je prošlost.

"Naši sastanci su konstruktivni, guramo u istom pravcu i nemam sumnju da će naša saradnja biti takva i ubuduće. Sve ono što sam ja morao da radim u vrijeme dok nismo imali sportskog direktora sada ne moram da radim jer postoji čovjek koji je zadužen za sve to i tako je i meni olakšan posao", naglasio je trener crveno-bijelih.

(N. Janković, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC