• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Uspješna jesen

Trener Partizana zadovoljan nastupom ekipe u Evropi i Superligi. "Dominacija rezultat rada omladinskog pogona".

 Vermezović: Uspješna jesen  Izvor: MONDO

Vladimir Vermezović je u ponedjeljak sa novinarima pričao o svemu. Ujedno, iz svog ugla ocijenio je tek završenu polusezonu.

Za trenera Partizana ona je uspješna.

Ipak, nije propustio priliku da kaže da je mogla da bude i bolja. Crno-bijeli su izborili plasman u evropsko takmičenje, što je i bio jedan od ciljeva. Kao glavni, postavljena je šampionska titula i za sada je "parni valjak" na dobrom putu da po šesti put uzastopno bude prvak Srbije, jer ima šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca – Crvenu zvezdu.

Međutim, Partizan je razočarao u Kupu Srbije, gdje je već u osmini-finala eliminisan od prvoligaša iz Čačka ekipe Borca. Takođe, stekao se utisak, da su Saša Ilić i drugovi mogli i morali više na nekim bitnim "većim" utakmicama – u Evropi, ali i protiv Zvezde u Superligi.

EVROPA

"S obzirom na probleme koji su nas pratili, zadovoljan sam", kratko je ocijenio Vermezović igru svog tima od jula do decembra 2012.

"Liga šampiona je, u ovom trenutku, bila preveliki zalogaj za ovu ekipu. Plasman u Ligu Evrope je sasvim dovoljan. Izvukli smo neke pouke i nešto smo naučili igrajući utakmice u evropskom takmičenju. Možda smo mogli bolje, mogli smo i gore... Ipak, ja sam zadovoljan sa tri remija".

SUPERLIGA

"Da nam je neko ponudio šest bodova prednosti na polusezoni u odnosu na drugoplasirani tim – objeručke bismo prihvatili. Imali smo jedan kiks protiv Donjeg Srema, ali to se često dešava na početku sezone sa ekipama koje pređu u najviši rang", rekao je Vermezović, ponovivši i za Superligu da su crno-bijeli mogli bolje da prođu, ali i gore.

"Afirmisali smo nekoliko igrača što je na kraju naša orjentacija i cilj kluba".

KUP

"Prije početka takmičenja odlučio sam se da jedan tim igra u Kupu, a drugi u Superligi. Na taj način nisam želio da potcijenim takmičenje, već da razigram što više igrača, jer smo imali mnogo utakmica", počeo je strateg Partizana, koji kaže da bi opet sve isto ponovio.

"Opet bih protiv Borca izveo isti tim. U toj ekipi bilo je čak sedam reprezentativaca, omladinskih, mladih. Oni su bili planirani da igraju sve do finala. Mnogi su mi zamjerili zbog toga, ali to je moja filozofija".

NEKI NOVI KLINCI

Kao što je rekao, Partizan je ove fudbalske jeseni afirmisao nekoliko igrača iz svoje škole. Pravu priliku dobili su Nikola Ninković, Aleksandar Mitrović, Miloš Jojić, dok je Lazar Marković od ranije na velikoj sceni.

On se ne slaže da su oni već postali veliki igrači.

"Nisu oni još veliki igrači, oni su samo veliki talenti. Nadam se da će postati i veliki igrači", naglasio je Vermezović.

PUBLIKA

Partizanove utakmice bile su vrlo slabo posjećene, a stadion nije bio ispunjen do posljednjeg mesta čak i kada je Inter igrao u Humskoj.

"Nevjerovatno da nas je više publike bodrilo kada smo gostovali, posebno dva puta u Novom Sadu. Ne znam u čemu je problem, to je za neku drugu analizu. Bilo je utakmica na kojima je trebalo da bude više navijača", razočarano je konstatovao trener srpskog šampiona i dodao:

"Jug nas nikada nije izneverio. Uvijek su bili uz nas".

(NE)DISCIPLINA

Tema o kojoj se dosta pričalo posljednjih nedjelja i mjeseci je prekomjerna pojava nediscipline kod Partizanovih igrača, pogotovo mlađih, koji tek nadolaze.

"Oni nikada na treningu nisu napravili nijedan problem. Ako se pod to podrazumijeva udarac u žaru borbe, prepirka ili svađa dok igraju igrice, onda je naš fudbal pun problema. To je normalno".

Prisjetio se Vermezović i događaja koji su prethodili utakmici sa Nefčijem u Beogradu, poslije kojih je i "zaživjela" priča o nedisciplini.

"Svi su podgrijavali atmosferu pred utakmicu, a poslije se sedam dana pričalo o nedisciplini naših igrača. Niko nije napisao da je golman Nefčija, zajedno sa navijačima Zvezde, vodio pogrdno skandiranje na račun Stojketa. On zbog toga nije želio da mu pruži ruku. To ga je mnogo povrijedilo. Ono što je Mitrović uradio poslije gola u Bakuu, pa to se dešava svuda u Evropi i niko, kao što je to kod nas, ne priča o nedisciplini, već o pogotku. Ninković je kažnjen od strane Saveza, jer je trčao po terenu, a bilo je igrača koji su mnogo gore stvari radili, i ne samo igrača", branio je svoje igrače Vermezović.

Strateg šampiona rekao je da je kod pojedinaca i pubertet uticao na nezrelo ponašanje na terenu.

USPONI I PADOVI

Partizan je dosta oscilirao u igri tokom sezone, a najkonstantniju formu imao je u Superligi, gdje je napravio seriju pobjeda.

"Imali smo više dobrih nego loših utakmica. Normalno je da mlada ekipa ima uspona i padova. To je dio stvaranja ekipe, proces. Oni su većinom bez iskustva, što se posebno vidjelo protiv AEL-a. Bilo je grešaka, i taktičkih, ali to je sve dio igre".

Vermezović se nije složio da je dominacija Partizana u srpskom fudbalu posljedica lošeg kvaliteta lige.

"To nije tačno. Nećemo opet o kafanskim pričama. Pogledajte Slobodu, Rad, Jagodinu... Partizan i Zvezda nikoga sa sigurnošću ne mogu da dobiju u Superligi. Pa, mi smo izgubili od Donjeg Srema, kako tada nismo bili dominantni?", zapitao se on.

"Činjenica je da imamo najbolju ekipu u ligi i to je posljedica dobrog rada naše škole", podvukao je Vermezović.

Partizan će 14. januara početi pripreme za drugi dio sezone. Bilo je planirano da se ekipa okupi za Božić, ali je zbog ispadanja iz Evrope zimski rad pomjeren za sedam dana.

(V. S. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC