• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vini Džons o simulantima: Takvima sam...

Bivši fudbaler, sada glumac, beskompromisni Vini Džons o igračima koji se služe trikovima kako bi prevarili sudije: "Takve sam naučio pameti".

 Vini Džons o simulantima: Takvima sam... Izvor: MONDO

Gluma Španca Santija Kazorle u duelu Arsenala i Vest Bromvič Albiona od koje su "tobdžije" profitirale, jer su dobile penal i vođstvo, dodatno je pojačao komentare i osude takve vrste "igre".

Pogledajte glumu Santija Kazorle

Engleska fudbalska javnost alergična je na sve vrste prevara u fudbalu, pogotovo kada igrači simuliraju, padaju kao pokošeni a da ih niko nije pipnuo... Na Ostrvu se fer-plej i dalje cijeni. Ipak, mnogi igrači u engleskim klubovima pokušavaju da ućare nešto padanjem u šesnaestercu. Nekima prođe, nekima ne.

Naravno, to nije nikakva novost u fudbalu. To se dešavalo i dešavaće se, samo su u Engleskoj sada poprilično zabrinuti, jer je sve to uzelo maha.

Odavno je na udaru Urugvajac Luis Suarez iz Liverpula, koga su u šali nominovali i za Oskara. Naravno on nije jedini.

Šta o tome misli Vini Džons, bivši igrač Vimbldona, Čelsija i Lidsa, koji je važio za beskompromisnog fudbalera?

Kod njega se znalo - lopta može da prođe, igrač ne. "Zarobljenika" kod njega nije bilo!

"Dešavalo se to i u moje vrijeme, ali na kapitenima i trenerima timova je da to sasjeku u korijenu kod saigrača. Zgrožen sam porastom tih prevara, simuliranja... Kad sam bio igrač Vimbldona, jedan moj saigrač, koga neću imenovati, uradio je to isto u protivničkom šesnaestercu. Došao sam do njega, povukao ga za kosu i rekao: ?Sine, ovdje mi to ne radimo! Razumiješ!'. Nikada to više nije uradio", rekao je Vini Džons, koji važi za osnivača "Lude družine" kako su u to vrijeme zvali ekipu Vimbldona.

Poslije fudbalske karijere Vini Džons je napravio zavidnu filmsku karijeru (snimio ih je čak 60!). U vrijeme dok je igrao fudbal važio je za žestokog momka. Ali, nikada nije nekoga namjerno povrijedio, niti mu je palo na pamet da prevari sudiju.

"Nedavno sam, u pauzi snimanja filma u Njujorku, bacio pogled na utakmicu Lige šampiona Seltik - Spartak Moskva. Jedan magarac iz Spartaka je, prilikom kontakta, pao kao da su ga pogodili iz automata. Sve je to uradio samo da bi igrač Seltika dobio žuti karton. Otišao je pored terena da mu ukažu pomoć i vratio se i trčao bez ikakvih problema. Sudija je, prema mom mišljenju, trebalo i njemu da da žuti karton", rekao je Vini Džons.

Jedan od "obilježenih" u Premijer ligi je i Geret Bejl iz Totenhema, koji je dobio već četiri žuta kartona zbog simuliranja. Ali, Vini Džons se prisjeća nekog drugog iz tog londonskog kluba.

"Slušam priče o Bejlu, a on je 'beba' za ono što je radio David Žinola. Bacakao se po cijelom terenu", kaže Vini Džons.

On smatra da sudije nisu te koje treba kriviti, niti na njih stavljati pritisak, već da su za takve stvari odgovorni treneri i kapiteni ekipa.

"Nije ovo ništa novo. Govorio sam prije mnogo godina da će englesku ligu preplaviti inostrani fudbaleri, ali su ljudi tada govorili da su nam potrebni. A moje mišlljenje je uvijek bilo da će nam se to obiti o glavu, jer će nam oslabiti reprezentaciju. Sada ni Hari Hudini (čuveni mađioničar) ne bi mogao da pomogne Engleskoj da osvoji neki važniji međunarodni turnir", kaže Vini Džons.

U prilog priči o simuliranjima u fudbalu pogledajte ovu očajnu glumu fudbalera Juventusa Leonarda Bonućija u utakmici protiv Palerma. Sudija nije nasjeo.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC