• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema govora o smjeni Arsena(la) Vengera

Arsen Venger ima i dalje "mali milion" kredita kod borda suvlasnika i direktora Arsenala.

 Nema govora o smjeni Arsena(la) Vengera  Izvor: MONDO

U klubu su i dalje ubijeđeni da ne postoji bolji čovjek za slavni engleski klub, što zbog načina na koji je Venger vodio "tobdžije" u trofejno vrijeme 1998-2004, a još više zbog načina na koji uspijeva da vodi klub kroz tranziciju zvanu "skupa selidba na Emirate".

Znatno više nego navijači, direktori Arsenala cijene Vengerove uspjehe od odlaska kluba sa malog, neuglednog i prevaziđenog Hajberija, na skupocjeni stadion Emirati, zbog čije je izgradnje i danas prazna kasa kluba sa sjevera Londona. Uprava je svjesna da Venger nije bio u situaciji da kaže: "Ne!" ni za jednu unosniju ponudu konkurenata, a oni su prosto "raščerupali" Vengerov tim u prethodnih pet, šest sezona.

Dovoljno je reći samo Robin van Persi, Sesk Fabregas, Emanuel Adebajor, Samir Nasri, Aleks Song, Gael Kliši, Emanuel Ebue, Kolo Ture, Matiju Flamini, Žilberto Silva, Hoze Antonio Rejes, Tijeri Anri, Ešli Kol...

Kada je gubio Zvijezde i na njima zarađivao, Venger nije mogao taj novac da koristi za nova velika pojačanja, već je morao da "izmišlja" igrače. Neke je "pogodio", neke nije. Uglavnom, već osam sezona ne uspijeva da sastavi ekipu koja bi konkurisala za titulu prvaka Engleske.

Dok navijači tuguju, a rivali se rugaju, čelnike Arsenala nije zabrinula ni blamoidna eliminacija iz Liga kupa od četvrtoligaša Bredford Sitija. Oni su, a predvodi ih Amerikanac Sten "Tihi" Kronke, više nego strpljivi, svjesni da će kada jednom (kad god to bude bilo) otplate sve dugove za Emirate i kada stadion bude počeo da donosi prihode klubu, Arsen(al) ponovo biti trofejan i prepoznatljiv.

Hoće li Venger izdržati do tada?

On je prošle sezone ponižen na Old Trafordu gdje je izgubio 8:2 od Mančester junajteda, takođe kluba sa američkim vlasnikom, takođe giganta sa gubicima i dugovima, takođe konkurenta koji ne troši enorman novac za pojačanja, ali koji bar ne gubi stihijski najbolje igrače, već ih prodaje za skoro 100 miliona evra (Kristijano Ronaldo).

Još od tada, mediji malo po malo najavljuju Vengerov odlazak iz Arsenala, koji trenira još od 1996. godine, po čemu je drugi menadžer sa najdužim stažom u Premijer ligi posle Aleksa Ferugosna. Kada je aktuelnu 2012/13 Arsenal počeo na najlošiji način u posljednjih nekoliko decenija, ove najave samo su pojačane, a onda se dogodio Bredford.

Jedini uslov Venger ima postavljen od strane vlasnika kluba je da održi Arsenal u grupi timova koji igraju Ligu šampiona. Taj novac neophodan je klubu kako bi prošao kroz težak period koji se može nazvati i dužničkom krizom. Dok to uspijeva, pišu upućeni, Venger će biti više nego siguran za svoje mjesto na Emiratima, kraj aut linije.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC